1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Corona>
cov19

Corona en je loonbonusplan (cao 90): enkele aandachtspunten

Dus let op: als tijdelijke werkloosheid niet gelijkgesteld is met effectief gewerkte dagen in je plan, dan worden die dagen in mindering gebracht en zal de bonus voor je getroffen medewerkers lager liggen. Aan jou om te beslissen of je je plan aanpast of niet.

  Nieuw plan als je doelstellingen niet meer haalbaar zijn

  Had je een omzetstijging als collectief doel opgenomen en ziet het er niet naar uit dat je die nog haalt? Isabelle: “Weet dat je je plan, mits goedkeuring van al je medewerkers, kunt annuleren. Onderteken een gemeenschappelijke verklaring waarin je uitdrukkelijk vermeldt dat de ingediende toetredingsakte wordt beëindigd. Deze verklaring bezorg je dan aan de griffie van de FOD Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg.  

  Je kunt een nieuw bonusplan indienen voor een andere referteperiode (min. 3 maanden). We raden aan om voorbeeld voor het laatste kwartaal 2020 te kiezen, dan heb je nog tijd tot 31 oktober 2020 om je plan bij de FOD neer te leggen.”

   Voor wie een bonusplan wil opstellen of aanpassen, nog eens de basisspelregels in het kort:

   1. In 2020 mag je maximaal € 3.413 toekennen.
   2. De toekenning is gekoppeld aan collectieve resultaten op basis van vooropgestelde en meetbare doelstellingen. Je mag je doelen koppelen aan:
   • een gezondheids- of veiligheidsbeleid (hiervoor gelden bijkomende voorwaarden) zoals het beperken van ongevallen;
   • financiële doelstellingen (denk aan een omzetstijging van x%);
   • het milieu (bijvoorbeeld lager brandstofverbruik bedrijfswagens, minder printen op kantoor). 

    SD Worx staat voor je klaar

    Heb je een vraag over je loonbonusplan? Bel of mail je vaste contactpersoon. Nog geen klant?

     Stel ze dan via dit formulier
     BE_Annelies-Rottiers_-Manager-KMO-Consultancy_-SD-Worx_300x300

     Annelies Rottiers

     kmo-adviseur

     Annelies Rottiers is 10 jaar werkzaam bij SD Worx. Ze is manager van een team Legal- & HR-experts met een passie voor KMO. Samen met haar team inspireert én begeleidt ze bedrijven bij het uitbouwen van een 'werkend en wervend' personeelsbeleid. Want mensen maken nu eenmaal het verschil, zeker als ze met 'goesting en passie' in hun job staan!