Loonbenchmarking

Loonbenchmarking: een marktconform loonbeleid dankzij betrouwbare salarisgegevens

Als werkgever heb je maar best zicht op wat werknemers bij de concurrentie verdienen. Anders riskeer je dat ze je talent afsnoepen met een aantrekkelijker salarispakket. Of omgekeerd: dat je aan concurrentiekracht verliest doordat je loonkosten de pan uit swingen. Kortom, een marktconforme verloning is een cruciale bouwsteen in een duurzaam loonbeleid.

Contacteer ons

Voordelen voor jouw organisatie

 • je krijgt inzicht in het totale verloningspakket van Belgische bedienden en arbeiders tot op rol- of functieniveau;
 • je kunt het verloningspakket van elke werknemer marktconform maken;
 • je beslist hoe je te werk gaat: je gebruikt onze webapplicaties of schakelt de hulp in van onze experts;
 • je genereert en exporteert snel en gemakkelijk overzichtelijke rapporten naar Excel, Word en pdf-formaat.

Wat we je bieden

 • toegang tot de meest complete databank van het land met gegevens van meer dan 110.000 individuele waarnemingen bij bedienden uit bijna 12.000 bedrijven, en ruim 111.000 lonen van arbeidsfuncties uit bijna 9000 bedrijven;
 • marktinformatie op basis van verschillende parameters zoals leeftijd, bedrijfsgrootte, regio en sector;
 • per functie een overzicht van de total reward, uitgedrukt in bruto en netto: het vaste (maand- en jaar-)loon, het uurloon van arbeiders, het variabele loon (bonussen, commissies en premies, loonbonus cao nr. 90 en warrants) en aanvullende voordelen (bedrijfswagen, forfaitaire onkostenvergoeding, maaltijdcheques en groepsverzekering);
 • de mogelijkheid om total reward-berekeningen te maken van de loongegevens van je eigen medewerkers;
 • de mogelijkheid om comparatioberekeningen te maken van je eigen medewerkers;
 • tools die beschikbaar zijn in drie talen (Nederlands, Frans en Engels);
 • persoonlijke begeleiding en advies, wanneer je maar wilt.
Loonbenchmark

Ontdek of je een marktconform loon aanbiedt

Uit de studie NV België 2018 blijkt dat werknemers veel belang hechten aan marktconformiteit: 88% van de ondervraagden gaf dat aan. De hamvraag: weet jij wat je concurrenten op tafel leggen als salarispakket? En ligt het loon dat je biedt daarmee in lijn? Je ontdekt het dankzij de verschillende oplossingen van SD Worx. We beschikken over de grootste, meest kwalitatieve, representatieve en volledige loondatabank van België en de gebruiksvriendelijkste tools. Ga zelf aan de slag met onze webapplicaties Performance Dashboard (module Reward) en Reward Profiler of doe een beroep op een van onze experts.

Performance Dashboard (module Reward)

Voor een snel en overzichtelijk inzicht in de salarispakketten van arbeiders en/of bedienden. Zo heb je objectief cijfermateriaal in handen om je strategie en beleid op te baseren.

Meer info

Reward Profiler

Een krachtig instrument om salarispakketten van eigen medewerkers te vergelijken met de Belgische markt. De rapporten die je uit Reward Profiler haalt, omvatten de ‘Total Reward’, niet alleen bruto loongegevens maar ook variabel loon en extralegale voordelen.

Meer info

Reward benchmarking op maat

Reken op de expertise van een specialist voor nog meer gedetailleerde rapporten.

Maak een afspraak

Reward Coach

Stem af met een expert over het gebruik van onze webapplicaties.  Hij of zij geeft je praktisch advies en kan ondersteunen bij de implementatie ervan.

Maak een afspraak

Wil je hier graag meer over weten of bekijken wat jouw mogelijkheden zijn? Stel vrijblijvend je vraag en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Stel je vraag