Herstructurering: een complexe oefening met vele valkuilen

SD Worx begeleidt je van intentie tot loonbrief

Een herstructurering is een ingrijpende gebeurtenis. Komt het tot gedwongen ontslagen, dan heeft dit een grote impact op je onderneming, de getroffen medewerkers en hun collega’s. Je moet tal van moeilijke knopen doorhakken, zowel op sociaaljuridisch als op menselijk vlak. Met SD Worx aan je zijde zie je geen enkel detail over het hoofd en mis je geen enkele opportuniteit om voor de verschillende partijen de beste oplossingen uit te werken.

HerstructureringE-book: Beknopt overzicht van de drempel en procedure bij collectief ontslag & sluiting van onderneming

In dit e-book zal blijken dat de procedure voor collectief ontslag geen sinecure is. Fouten kunnen verregaande juridische en financiële gevolgen hebben. Bovendien moet u ook na de herstructurering verder kunnen. SD Worx kan u deskundig begeleiden doorheen dit hele proces.

Wat we je bieden

Onze consultants bieden een breed scala aan menselijke en technisch-juridische ondersteuning. Dankzij de succesvolle combinatie van verschillende expertises, methodieken, best practices en innoverende IT-tools, komen we je op alle vlakken tegemoet.

BankTransparante businesscase; berekening van verschillende scenario’s

ArrowEen geoptimaliseerde oplossing binnen je budget

video callSparringpartner op alle vlakken

user chatOnderhandelen, bemiddelen en informeren

folderVlekkeloze implementatie

cursorPapierwerk afhandelen en sociaal plan uitleggen aan personeelSD Worx staat je bij met kennis van zaken

Eenmaal je tot herstructurering hebt beslist, treedt een complexe procedure in werking. Zowel bij een sluiting als in het geval van collectief ontslag wacht er jou een reeks verplichtingen. Om dit alles in goede banen te leiden, reken je op de gespecialiseerde consultants van SD Worx. Wij zorgen ervoor dat alles vlot, efficiënt en correct verloopt.

Voordelen voor jouw organisatie

Een herstructurering voorbereiden is geen evidente opdracht. Maar wij kunnen er wel voor zorgen dat dit sereen en volgens de regels van de kunst gebeurt. Door te kiezen voor SD Worx maak je er het beste van voor alle partijen en bespaar je jezelf een hoop kopzorgen.

  • Je hebt slechts één partner, van ontwerp tot voltooiing. Wij hebben alle expertise in huis, zo kun je rekenen op een gestroomlijnde procedure, en win je tijd en geld.
  • Je kunt terugvallen op betrouwbare onderhandelaars die het vertrouwen genieten van álle betrokken partijen. Ook onze unieke relatie met de overheid en de sociale partners is nuttig bij het aanvragen van rulings, vergunningen, enz.
  • Je kiest voor een pragmatische aanpak met juridisch onderbouwde adviezen die concreet bruikbaar zijn in de praktijk.
  • Je mist geen enkele opportuniteit.
  • Ook je nazorg is verzekerd, want sommige payrollprocessen lopen nog lang nadat het personeel uit dienst is of het bedrijf gesloten.
  • Je kunt je dossier met gerust gemoed aan ons toevertrouwen. SD Worx begeleidt al herstructureringen en reorganisaties sinds 1995. We verdienden onze strepen zowel bij kleinere als bij grote ondernemingen, zowel bij Belgische als bij multinationals.

Onze expert

Jan Vanthournout

Legal Manager | SD Worx

Jan heeft meer dan 25 jaar ervaring in het sociaal overleg en werkt sinds 1999 bij SD Worx. Hij staat grote ondernemingen bij in arbeidsrechtelijke aspecten met een sterke focus op reorganisaties en sociaal overleg. Hij begeleidde al vele herstructureringen en bedrijfssluitingen, als consultant, sparringpartner, rekenaar, onderhandelaar, … Jan is ook als academisch consulent verbonden aan de vakgroep sociaal recht van de Universiteit Gent en auteur van diverse boeken vooral over sociale verkiezingen.

Maak een afspraak met Jan

Schakel tijdig hulp in

Is een herstructurering de enige mogelijke uitweg? Laat het ons weten en we bekijken samen hoe we je kunnen bijstaan opdat ze vlot en foutloos verloopt.
Stel je vraag