Flex Income Plan

Flex Income Plan™: overtuig talent met een gepersonaliseerd loonpakket

Medewerkers zijn vragende partij naar meer inspraak in de samenstelling van hun loonpakket. Dat blijkt uit onze studie NV België 2018, een bevraging bij 2500 Belgische werknemers. Wanneer het loonpakket is afgestemd op hun behoeften, zijn medewerkers meer tevreden over hun verloning. Door het Flex Income PlanTM in je bedrijf in te voeren, bied je je medewerkers een waardevoller loonpakket en keuzevrijheid, zonder dat dit voor hogere loonkosten zorgt.

Vraag demo aan

Voordelen voor jouw organisatie

 • Flex Income PlanTM is een juridisch waterdicht systeem;
 • je medewerkers kunnen hun loon afstemmen op hun privé- en professionele situatie;
 • dit gebeurt volledig budgetneutraal voor jou als werkgever en je werknemers;
 • de keuzemogelijkheid komt de tevredenheid van je medewerkers ten goede;
 • het Flex Income Plan™ is geschikt voor grote organisaties, maar ook voor kmo’s;
 • je hebt een streepje voor op de concurrentie, wat welkom is in tijden van ‘war for talent’.

Wat we je bieden

 • een grondige analyse van de loonpakketten vandaag;
 • advies op maat en concrete begeleiding;
 • data om de voordelen die je aanbiedt te optimaliseren;
 • performante en gebruiksvriendelijke software;
 • implementatie van de toepassing met bijbehorende opleiding;
 • communicatie naar alle stakeholders en medewerkers. 

Wat houdt het Flex Income Plan™ in?

Met het Flex Income Plan (FIP) vertaal je alle extralegale loonvoordelen van je medewerker naar één totaalbudget. Dat kan hij spenderen aan mobiliteitsoplossingen, extralegale vakantiedagen, aanvullende verzekeringen enzovoort. Medewerkers beschouwen het immers als waardevoller als ze hun loonpakket mee kunnen samenstellen. Wist je dat 38% van alle werknemers zijn job wil verlaten voor flexibel loon?

Op je loonkosten heeft het geen enkele impact: het is budgetneutraal. Zo stijgt de waarde van het loonpakket van je medewerker, zelfs al zit er geen loonopslag in.

Flex Income Plan™

Wij ondersteunen je van a tot z bij de invoering van flexibel verlonen volgens het FIP-concept. Samen met jou bepalen we jouw FIP-strategie, we helpen met het juridische kader, we begeleiden je doorheen dit veranderingstraject en ondersteunen je bij de communicatie. Je Flex Income Plan™ wordt geïmplementeerd in onze performante webapplicatie.

Vraag een demo

Bike FIP

Medewerkers meer inspraak geven in hun loonpakket én ze een duurzaam alternatief bieden voor de auto: met Bike FIP sla je twee vliegen in een klap. Deze oplossing is ideaal voor bedrijven die de stap naar flexibele verloning willen zetten en hun personeel willen helpen om het woon-werkverkeer vlotter te laten verlopen.

Meer info

FIP Voorstudie

Je wilt evalueren of je in je bedrijf flexibele verloning kunt invoeren. Wij maken een behoefteanalyse en brengen de mogelijkheden rond flexibel verlonen in kaart.

Maak een afspraak

Wat weet jij over flexibel verlonen?

Overtuig talent met een eigen loonpakket