Loonbonusoptimalisatie

Bonusoptimalisatie: ken een zo aantrekkelijk mogelijke bonus toe

Om medewerkers te belonen, kennen steeds meer bedrijven een variabele verloning toe bovenop het vast loon. Een blijk van waardering voor de werknemer en misschien wel een boost voor zijn motivatie. Uit ons onderzoek NV België blijkt namelijk dat medewerkers meer tevreden zijn over hun loonpakket als er een link is met hun prestaties. Maar bij een klassieke bonus houdt een medewerker na alle heffingen slechts 31,83% van het brutobedrag over. Het loont dus om in te zetten op bonusoptimalisatie. Zo gun je je werknemers extra netto terwijl je kostenefficiënter te werk gaat.

Contacteer ons

Voordelen voor jouw organisatie

  • je biedt je medewerker een leuke extra zonder dat je daarvoor diep in je portemonnee moet tasten;
  • je medewerkers houden netto meer over;
  • je toont je appreciatie, wat de drive van je medewerkers verhoogt.

Wat we je bieden

  • opmaak van een bonusplan dat je medewerkers écht aanspoort de doelen van je bedrijf te realiseren;
  • controle van door jou opgestelde bonusplannen zodat alles juridisch correct is.
Bonusoptimalisatie

Hoe optimaliseer je variabele verloning?

Variabel loon is de verzamelterm voor verschillende vormen van verloning op basis van financiële en niet-financiële resultaten. De waaier aan mogelijkheden is over de jaren heen flink uitgebreid. Naast de ‘gewone’ bonussen, premies en commissies zijn er niet-recurrente prestatiegebonden voordelen, zoals de zogeheten collectieve loonbonus cao nr. 90, de warrants en de winstpremie, etc. Bij SD Worx kun je terecht voor advies en ondersteuning bij het invoeren of optimaliseren van je variabele verloning.

Simuleer jouw bonusoptimalisatie

Loonbonus cao nr. 90

Met deze collectieve bonus kun je (een deel van) je medewerkers op een fiscaal gunstige manier belonen.

Vraag advies

Warrants

Naast een cash bonus heb je ook de optie om warrants – aandelenopties – toe te kennen. Als werkgever spendeer je een bepaald budget aan warrants, die je werknemer op zijn beurt kan verkopen voor cash.

Gratis simulatie

Winstpremie

Sinds 1 januari 2018 kun je via de winstpremie (een deel van) de winst in een bonus uitkeren aan je totale personeelsbestand.

Vraag advies

Wil je hier graag meer over weten of bekijken wat jouw mogelijkheden zijn? Stel vrijblijvend je vraag en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Stel je vraag