Voor veel van je medewerkers wordt het steeds lastiger om met de auto naar het werk te pendelen. De fiets vormt een interessant alternatief: naast minder stress en een gezonde portie lichaamsbeweging zijn er ook flink wat sociale en fiscale voordelen. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om een bedrijfsfiets op te nemen in het loonpakket van hun medewerkers. Met Bike Mobility maak je het jezelf makkelijk(er) om je medewerkers een fiets te laten leasen.
Met Bike Mobility geef je je medewerkers de kans om over de samenstelling van hun toekomstig loonpakket te onderhandelen en een deel van hun brutoloon in te ruilen voor een fiets. Dat komt hen voordeliger uit dan wanneer ze er zelf een kopen of leasen met hun nettoloon. Dankzij onze handige Bike Mobility-webtoepassing maak je in een-twee-drie duidelijke simulaties:
Heb je hierover nog een vraag? Stel ze vrijblijvend en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.
Laat loonkosten en de complexe wetgeving je niet tegenhouden om bedrijfsfietsen in te voeren. Onze mobiliteitsexperten staan je met raad en daad bij. Bij ons kun je terecht voor advies op maat, modeldocumenten tot zelfs praktische ondersteuning van de uitrol van je ‘fietspark’. Bijvoorbeeld voor de opmaak van een eigen fietspolicy, communicatie naar je medewerkers. Zo ben je zeker van een optimale organisatie en implementatie.
Kies voor Bike MobilityDat steeds meer medewerkers (willen) fietsen naar het werk, ondervonden ze bij SKF aan den lijve. De Belgische medewerkers van de Zweedse multinational lanceerden zelf de vraag naar bedrijfsfietsen. “Dankzij Bike Mobility konden we de beperkte impact op het nettoloon helder simuleren”, getuigt hr-expert Marijke Vandormael. “Vandaag verkiest meer dan 1 op de 6 werknemers zijn stalen ros boven de wagen.”
Op vraag van zijn medewerkers introduceerde SKF in 2018 bedrijfsfietsen. Dankzij Bike Mobility was de minieme impact op het nettoloon meteen duidelijk.
Lees meerIn het federale regeerakkoord stond al dat de regering versneld werk wil maken van de fiscale vergroening van het bedrijfswagenpark. De geplande uitbreiding van duurzame mobiliteitsmodi moet ook het mobiliteitsbudget een duw in de rug geven. Deze groene ambitie mondde uit in een voorontwerp waar de Raad van State zich nu over buigt.
Het aanbieden van een bedrijfsfiets wint aan populariteit. SD Worx heeft als pionier een jarenlange ervaring met het uitwerken van flexibele verloningsplannen en hanteert deze expertise ook graag bij de implementatie van een Bike FIP-plan voor jouw medewerkers.
Het verhaal rond de mobiliteitsvergoeding – beter bekend als cash for car – leest als de kroniek van een aangekondigde dood. Op 31 december 2020 valt het doek definitief, tenzij de regering nog een poging tot reanimatie onderneemt. Maar die kans is erg klein. Is het mobiliteitsbudget dan een optie? En hoe implementeer je het?