1. Home
 2. Sectoren
Picture - SD Worx voor Sport

SD Worx voor sport: speel het spel volgens de regels

Al bijna 500 sportorganisaties (sportclubs, -federaties,-verenigingen) kozen voor de diensten van Team Sport SD Worx. Zowel professionele als amateur sportorganisaties kunnen bij het sectorteam Sport terecht voor het beheer en berekening van vergoedingen aan sportbeoefenaars, trainers, verenigingswerkers (artikel 17), vrijwilligers,… Voor iedere doelgroep heeft het team een specifiek digitaal platform als oplossing. Voor professionele sportorganisaties is dit “Payroll”, voor de amateur sportorganisaties is dit “SportsPay”.

Picture - SD Worx voor Sport

Wie zijn we?

Het sectorteam Sport is een gespecialiseerde groep medewerkers van SD Worx die zich uitsluitend focust op de sportsector. Met de sportsector worden zowel amateur sportclubs, professionele sportclubs, sportfederaties en -verenigingen bedoeld. Binnen deze sportorganisaties trachten wij de statuten van sportbeoefenaars, trainers, vrijwilligers, verenigingswerkers (art. 17), bedienden, arbeiders, studenten,… zo goed mogelijk te beheren.

  Wat doen we?

  Diensten die het sectorteam Sport voorzien: proactief advies, correcte loonverwerking, ondersteuning bij juridische vragen, communicatie naar de overheid (aangiftes FinProf, Belcotax, Dimona, DMFA,…), sociale en fiscale documenten afleveren, simulaties, bestedingsplicht opvolgen, vrijstellingen berekenen,… Op basis van de specifieke doelgroep en behoeftes voorzien wij verschillende oplossingen.

   Hoe doen we dit?

   Voor elke sportorganisatie in België is er een op maat gemaakt platform ontwikkeld voor het wettelijk correct beheer van alle betalingen. Voor de amateur sportorganisaties is dit “SportsPay” en voor de professionele sportorganisaties is dit “payroll”.

    Ontdek onze werking

    Woman on bike

     Is SD Worx voor Sport iets voor jou?

     • Ben je een (semi-) professionele sportclub?
     • Heb je sportbeoefenaars/trainers die meer dan € 11.040 bruto verdienen?
     • Zijn je sportbeoefenaars/trainers verbonden door een arbeidsovereenkomst?
     • Zijn er vaste wederkerende vergoedingen per maand en niet op basis van resultaat die gemaakte onkosten overstijgen?
     • Worden er voordelen in natura toegekend  bv. ter beschikking stellen van wagen, woonst?
      Contacteer Team Sport

      Hoe kunnen we je helpen?