1. Home

Tijdelijke tewerkstelling

Groep werknemers
Blog

Minimumleeftijd, aantal uren, contract: 7 veelgestelde vragen over jobstudenten beantwoord

Tijdens de zomermaanden overweeg je misschien om jobstudenten in te schakelen. Of je kunt doorheen het jaar soms wel een paar extra handen gebruiken. Maar wie mag onder het studentenstatuut werken en hoe lang precies? In dit artikel beantwoorden we 7 veelgestelde vragen over het tewerkstellen van jobstudenten.

By Astrid Mertens2022-05-20
werknemer horeca
Blog

5 aandachtspunten bij het tewerkstellen van jobstudenten

In periodes van verhoogde werkdruk of tijdelijke onderbemanning is het voor jou bijzonder interessant om een beroep te doen op studenten. Zeker met de zomer voor de deur, staan er heel wat te trappelen om ervaring op te doen of een centje bij te verdienen. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, betaal je voor hen een lagere solidariteitsbijdrage.

By Ella HR2022-05-20
groep jongeren
Blog

De zomer komt er weer aan: waar moet je op letten bij het inzetten van jobstudenten?

De vakantieperiode komt er weer aan. Iedereen kijkt al reikhalzend uit naar een welverdiende verlofperiode. Toch bezorgen vakanties, hoe mooi ze ook zijn, veel kopzorgen voor ondernemingen. Want hoe blijf je de continuïteit in vakantieperiodes waarborgen? Dat is een vraag waar veel ondernemers ieder jaar weer mee worstelen. Zelfs meerdere keren per jaar. Het lijkt wellicht niet direct voor de hand liggend maar jobstudenten kunnen wel degelijk een oplossing zijn voor dat probleem. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je overweegt om bijvoorbeeld studenten of scholieren in wil zetten om vakantieperiodes te overbruggen. Hieronder lees je de belangrijkste voor- en nadelen van jobstudenten.

2021-06-01
mondmasker horeca
Blog

Mag je deze zomer studenten tewerkstellen? Do’s & don’ts

De grote vakantie is begonnen! Voor studenten het uitgelezen moment om wat extra zakgeld te verdienen. Voor jou is het een ideale manier om de verlofperiode in je onderneming op te vangen. Maar gooit corona nu roet in het eten? Veel ondernemers vragen zich af of ze wel studenten mogen inschakelen en zo ja, onder welke voorwaarden. We zetten de puntjes op de i.

By Geert Vermeir2020-07-01