1. Home

Starten met personeel

kassa
Blog

Doelgroepvermindering eerste aanwerving: zo werkt het vanaf 1 januari 2022

Voor het eerst aanwerven is geen klein bier. Om deze prille stappen als werkgever vlotter én betaalbaarder te maken, biedt de federale overheid sinds 2016 een doelgroepvermindering aan. Concreet: wie voor het eerst iemand in dienst neemt, betaalt op het loon van die medewerker geen patronale basisbijdragen. Dat voordeel blijft in 2022 bestaan, al is het in gewijzigde vorm. We vatten de veranderingen samen in drie vuistregels.

By Raf Janssen2021-12-09
Hoe vind je de ideale medewerker - SD Worx spark
Blog

De doelgroepvermindering voor eerste aanwervingen: de voorwaarden helder uitgelegd

Gaan de zaken goed, dan denk je misschien aan versterking. Dankzij de doelgroepvermindering eerste aanwervingen geniet je als nieuwbakken werkgever een volledige vrijstelling van de patronale basisbijdragen voor je eerste medewerker, zonder beperking in de tijd. Voor je tweede tot en met je zesde werknemer krijg je nog steeds een interessante RSZ-korting.

By Raf Janssen2021-01-12
lachende werknemer
Blog

Vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor starters: wie komt in aanmerking?

Als startende ondernemer kun je op heel wat steunmaatregelen rekenen om je zaak financieel een duwtje in de rug te geven. Ook wat de betaling van bedrijfsvoorheffing betreft. Sinds 2015 voorziet de regering in een vrijstelling van 10% voor kmo’s en van 20% voor micro-ondernemingen.

By Raf Janssen2020-01-09
werknemer
Blog

Een voltijds of deeltijds contract voor je eerste werknemer?

Voor je een arbeidscontract aanbiedt, check je best de specifieke regels van je paritair comité. Als de arbeidsduur van je werknemer in de praktijk langer of korter blijkt, is het belangrijk de arbeidswetgeving te volgen. Dit artikel lijst de basisprincipes op.

By Raf Janssen2019-08-21
buiten werken
Blog

Je eerste aanwerving: wie neem je in dienst?

Proficiat, je zaak draait! Omdat jezelf klonen vooralsnog moeilijk haalbaar is, schakel je extra mankracht in. De ideale piste hangt af van tal van factoren: raakt je eigen to-dolijst niet meer afgevinkt? Wil je een tijdelijk tekort snel opvangen? Heb je op structurele basis extra expertise of competenties nodig? En vooral: welk budget heb je voorhanden?

By Raf Janssen2019-07-15
werknemer schrijven
Blog

Checklist: wat moet je regelen vóór de eerste werkdag?

Veel startende werkgevers zien als een berg op tegen de opstartformaliteiten van een eerste tewerkstelling. Begrijpelijk, want er komt wel een en ander bij kijken. Maar weet dat je er niet alleen voor staat: als erkend sociaal secretariaat begeleidt SD Worx je in de verschillende stappen. Deze zes stappen moet je zeker op voorhand nemen:

By Raf Janssen2019-07-10