1. Home

Sociale inspectie

Anonymous hacker with on laptop in white room
Blog

Dagelijks zijn 230 Vlaamse bedrijven slachtoffer van cyberaanvallen.

Een cyberaanval is een aanval op een computer of computernetwerk die gericht is op hetveroorzaken van schade, het stelen van gegevens of het verkrijgen van toegang tot beveiligde systemen. Er zijn verschillende soorten cyberaanvallen, waaronder malware-aanvallen, phishing-aanvallen, DDoS-aanvallen en ransomware-aanvallen.

By Steve Sartor2022-12-26
werken aan laptop
Blog

De sociale inspectie aan de deur: hoe bereid je je optimaal voor?

Bij een bezoek van de sociale inspectie moet je een rits correcte, up-to-date en juridisch waterdichte documenten kunnen voorleggen. De kans is ook reëel dat je personeel bevraagd wordt. Zeker zijn dat je volledig in orde bent met de sociale wetgeving? Dan is een goede voorbereiding een must.

By Annelies Rottiers2022-01-26
GVB Team bedrijfsleiders
Blog

Arbeidsinspectie: 5 veelgestelde vragen beantwoord

Naast klamme handen roept het bezoek van een sociale inspectiedienst heel wat vragen op. Want waarom wordt jouw zaak geviseerd? Hoe moet je je gedragen tijdens zo’n inspectieronde? En mag de inspecteur zomaar je werkagenda in beslag nemen? We legden vijf prangende vragen voor aan Luk Somers en Hilaire Willems, beiden sociaal inspecteur bij de dienst Toezicht op de Sociale Wetten.

By Annelies Rottiers2018-03-06
vergadering
Blog

Arbeidsinspectie over de vloer: 5 aandachtspunten

Elke werkgever krijgt vroeg of laat een controleur van een sociale inspectiedienst over de vloer. Of het nu een aangekondigde controle is of een onverwacht bezoek, zo’n inspectieronde brengt flink wat stress met zich mee. Onze kmo-consultants zijn gewoon om zaakvoerders voor, tijdens en na te begeleiden en klappen voor één keer uit de biecht. Dit zijn vijf zaken waar arbeidsinspecteurs hun loep over leggen, maar waar je misschien nog de puntjes op de i moet zetten.

By Annelies Rottiers2017-09-06