1. Home

Ontslag

werknemer ontslaan
Blog

Hoeveel kost een ontslag je als werkgever?

Als je een medewerker laat gaan, heeft dat een grote financiële impact op je organisatie. Naast de ontslagvergoeding komen er – vaak vergeten – extra kosten bij kijken, bijvoorbeeld voor de rekrutering en opleiding van een nieuwe kracht. Hoeveel je exact moet neertellen, hangt af van geval tot geval. Een overzicht.

By Annelies Rottiers2019-02-13
2 vrouwen in gesprek
Blog

Praktische vuistregels bij motivering van ontslag

Ontsla je een werknemer, dan kan hij je vragen de redenen voor het ontslag op papier te zetten. En die uitleg kun je maar beter goed onderbouwen. Wat maakt of kraakt een motiveringsdossier? Deze praktische vuistregels zetten je op weg.

By Annelies Rottiers2018-08-21
werknemer ontslaan
Blog

Aan de slag met 3 alternatieven voor ontslag

Een ontslag is een gevoelige en vaak ook dure zaak. Bovendien kan het plotse vertrek van een medewerker nefast zijn voor de werksfeer én verliest je bedrijf er mogelijk heel wat interne kennis mee. Maar in sommige gevallen hoeft het zo ver niet te komen.

By Annelies Rottiers2018-02-27
GVB Team bedrijfsleiders
Blog

Welke fouten maken hr-professionals het vaakst?

Iedereen maakt wel eens een foutje. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook op de werkvloer loopt er nu en dan iets mis. hr-professionals, bijvoorbeeld, kunnen daarover meespreken. Hoewel ze streven naar een optimale dienstverlening, loopt de hr-administratie niet altijd van een leien dakje, maar welke fouten maken ze nu het vaakst?

By Ella HR2017-09-07
Bureau met laptop
Blog

Medewerker ontslaan? Omzeil deze 5 courante valkuilen

Een werknemer ontslaan is een gevoelige zaak en er hangt een serieus prijskaartje aan vast. Maar soms is er helaas geen andere uitweg. En dan is het voor beide partijen van belang dat de vele regels en verplichtingen nauwlettend worden gevolgd. Met deze checklist loodsen we je om 5 vaak voorkomende valkuilen:

By Ella HR2017-09-06