1. Home
werken aan laptop

De sociale inspectie aan de deur: hoe bereid je je optimaal voor?

Sociale inspectie
Zwangere vrouwZwangere medewerkster? Met dit stappenplan ben je voorbereidAfwezigheden
2 vrouwen in gesprekPraktische vuistregels bij motivering van ontslagOntslag
werknemers restaurantJobstudenten tewerkstellen in de horeca: dit zijn de voorwaardenHoreca
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBlijf op de hoogte van wat er beweegt in de hr-wereld. Via inspirerende artikels, opleidingen en de sociaaljuridische actualiteit krijg je oplossingen voor vraagstukken waar je mee worstelt.Ik schrijf me in
Anonymous hacker with on laptop in white room
Blog

Dagelijks zijn 230 Vlaamse bedrijven slachtoffer van cyberaanvallen.

Een cyberaanval is een aanval op een computer of computernetwerk die gericht is op hetveroorzaken van schade, het stelen van gegevens of het verkrijgen van toegang tot beveiligde systemen. Er zijn verschillende soorten cyberaanvallen, waaronder malware-aanvallen, phishing-aanvallen, DDoS-aanvallen en ransomware-aanvallen.

By Steve Sartor2022-12-26
human resource hiring recruiter select career concept
Blog

Wat brengt 2023 op het vlak van hr?

Traditioneel luidt een nieuw jaar nieuwe hr-maatregelen in. De energie- en grondstoffencrisis zal het komende jaar ongetwijfeld nog een grote rol spelen. Maar ook andere hr-nieuwigheden in 2023 kunnen een grote impact hebben voor jou als werkgever. Een overzicht van wat zeker is en wat nog wordt verwacht. 

By Jean-Luc Vannieuwenhuyse2022-12-15
Vakantiegeld berekenen
Blog

Het ‘Terug naar Werk’-plan: wat we nu al weten

Zoveel mogelijk langdurig zieken die opnieuw kunnen en willen werken terug aan de slag krijgen: dat is de ambitie van het ‘Terug naar Werk’-plan van Frank Vandenbroucke. De minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid stelt hierin een pakket aan maatregelen voor. Die zijn vooral gericht op begeleiding en responsabilisering. De regeling is nog verre van definitief, maar roept toch al heel wat vragen op. We beantwoorden de belangrijkste.

By Anneleen Verstraeten 2022-06-02
Groep werknemers
Blog

Minimumleeftijd, aantal uren, contract: 7 veelgestelde vragen over jobstudenten beantwoord

Tijdens de zomermaanden overweeg je misschien om jobstudenten in te schakelen. Of je kunt doorheen het jaar soms wel een paar extra handen gebruiken. Maar wie mag onder het studentenstatuut werken en hoe lang precies? In dit artikel beantwoorden we 7 veelgestelde vragen over het tewerkstellen van jobstudenten.

By Astrid Mertens2022-05-20
werknemer horeca
Blog

5 aandachtspunten bij het tewerkstellen van jobstudenten

In periodes van verhoogde werkdruk of tijdelijke onderbemanning is het voor jou bijzonder interessant om een beroep te doen op studenten. Zeker met de zomer voor de deur, staan er heel wat te trappelen om ervaring op te doen of een centje bij te verdienen. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, betaal je voor hen een lagere solidariteitsbijdrage.

By Ella HR2022-05-20
Loonbonus
Blog

Je medewerkers optimaal verlonen via de loonbonus

Wat zijn de voordelen van de collectieve loonbonus en wat is de grootste valkuil?

By Isabelle Cornelis2022-02-17