transport

Logistiek, transport en haven

Een oplossing voor al je hr- en payrolluitdagingen

Buitenlandse concurrentie, de verwachting dat als we vandaag iets kopen het morgen al in onze bus zit en het eeuwige fileprobleem: het zijn maar een paar voorbeelden van de enorme uitdagingen waar de transportsector voor staat. Tel daarbij de hoge loonkosten, het groeiende tekort aan werkkrachten en de complexe hr-regelgeving en je bent al snel het noorden kwijt. Maar maak je om hr-, payroll- en personeelsadministratie geen zorgen: met een gedreven team, handige tools en gerichte opleidingen nemen wij deze last van je schouders.

Neem contact met ons op

Onze specialisten staan paraat

De transportsector kent complexe eisen, zowel op vlak van personeelsadministratie als verloning en het ruimere hr-beleid. Logistieke en transportbedrijven zijn een kruispunt voor binnen- en buitenlandse arbeiders- en bediendenstatuten. Weekend- en ploegenwerk zijn dan weer eerder regel dan uitzondering.

Onze sectorspecialisten kennen de specifieke wetgeving (paritaire comités 140.03 en 226.00) op hun duimpje. Samen met hen formuleer je een positief antwoord op elk hr-vraagstuk.

Vraag advies aan onze specialisten

Transportkalender: verloningstool op maat

Om je te ondersteunen bij de loonberekening van truckchauffeurs en ander rijdend personeel, ontwikkelden we de transportkalender, een module in onze payrollsoftware. De voornaamste voordelen zijn:

  • Je volgt alle gepresteerde uren en mogelijke toeslagen van je personeel overzichtelijk op.
  • Geen puzzelwerk meer: de loonbrief en het prestatieblad van je werknemers sluiten naadloos op elkaar aan.
  • Je planning opmaken wordt makkelijker, want de tool geeft aan of een chauffeur onder of boven zijn arbeidstijdlimiet zit.
  • Werk je met tijdregistratie? Koppel de tool eenvoudig aan de tachograaf in het voertuig of het boordcomputersysteem. Zo worden alle gegevens automatisch ingelezen.

Testimonial Trafuco