social profit

Social profit

Payroll- en hr-oplossingen op maat van de sector

Vergrijzing, talentschaarste, digitalisering, schaalvergroting … De realiteit waarin de social profit opereert, evolueert razendsnel. Daarbovenop is ook het regelgevende kader continu in beweging. Bij SD Worx beschikken we over de nodige knowhow om deze uiteenlopende hr-uitdagingen samen het hoofd te bieden. Onze oplossingen en opleidingsaanbod spelen perfect in op de noden van je organisatie en zijn helemaal in lijn met het specifieke karakter van de zorg- en welzijnssector.

Vraag advies

In jouw taal

Met SD Worx haal je een partner in huis die de sector door en door kent en steeds inspeelt op de recentste marktveranderingen en wetswijzingen. Onze juridische en hr-specialisten hebben niet alleen een uitgebreide sectorkennis, ze spreken ook jouw taal.

Vraag advies

Wat wij je bieden:

  • Door klanten geprezen in huis ontwikkelde payroll- en hr-oplossingen, afgestemd op de karakteristieken van de sector.
  • Juridische en administratieve ondersteuning door experts in de sector.
  • Een uitgebreid aanbod aan praktijkgerichte opleidingen.
  • Verdediging van de belangen van de sector bij overheden en koepelorganisaties.
  • Ondersteuning bij de informatiestroom richting de overheid rond subsidiekanalen.
  • Mogelijkheid tot deelname aan lerende netwerken onder leiding van SD Worx-experts.

Onze oplossingen

Case

Emmaüs houdt de loonkosten onder controle met eBlox Budget

Van kinderopvang tot ouderenzorg: het Antwerpse Emmaüs biedt medische en zorgdiensten voor jong en oud. Het netwerk telt 24 voorzieningen en stelt in totaal 6600 mensen tewerk. “De loonkosten nemen 80% van ons totale budget in beslag”, vertelt hr-staflid Ingrid Kerremans. “Daarom is een performante simulatietool een absolute must. Met eBlox Budget maken we de begroting dubbel zo snel op.”

De loonkosten bij Emmaüs nemen een flinke hap uit het budget. Om die efficiënt te begroten, rekent de zorggroep op eBlox Budget.

Lees meer
Door de gebruiksvriendelijkheid, het overzichtelijke dashboard en de verbluffende snelheid van eBlox Budget verloopt de loonkostensimulatie dubbel zo vlot.
Ingrid Kerremans hr-staflid Emmaüs

Gerelateerde artikels

Blog
netwerkvorming social profit gezondheidssector

Netwerkvorming: welke kansen biedt de schaalvergroting?

21 maart 2018

Het ziekenhuislandschap in België ziet er binnenkort helemaal anders uit. De reden: de nakende doorgedreven schaalvergroting in de zorgsector. Naast de verplichting van de federale overheid groeit bij de ziekenhuizen ook steeds meer het besef dat nauwere samenwerking het antwoord is op hun financieel-economische en organisatorische uitdagingen. In deze eerste blog van drie staan we stil bij de mogelijkheden en opportuniteiten van zo’n netwerk.

Lees meer

Blog
schaalvergroting zorgsector

Schaalvergroting in de ziekenhuissector: 3 courante pistes

29 maart 2018

Sinds minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block bijna drie jaar geleden haar plannen ontvouwde rond verplichte schaalvergroting, is het Belgische ziekenhuislandschap volop in beweging. Naast uitwisseling van expertise en doorgedreven specialisatie moeten de structurele samenwerkingsverbanden vooral kostenbesparend werken. Maar welke vormen kan zo’n partnership aannemen en wat zijn de juridische gevolgen? Dit zijn drie mogelijke pistes:

Lees meer

Ziekenhuisnetwerken: wat is de impact op de sociale verkiezingen?

12 maart 2019

Met de goedkeuring van het wetsontwerp in de Kamer zit het wettelijke kader voor de ziekenhuisnetwerken in de laatste rechte lijn. En ook op het terrein zijn de voorbereidingen al volop aan de gang. Maar wat betekent die netwerkvorming voor de sociale verkiezingen in mei 2020 en de structuur van de overlegorganen? 

Lees meer