Ga voor een herstructurering met kennis van zaken

De best mogelijke exit

Tal van bedrijven zien een daling in hun activiteiten door de coronacrisis. Komt het tot gedwongen ontslagen, dan heeft dit een grote impact op je onderneming en de getroffen medewerkers. Bovendien zijn er heel wat aandachtspunten op sociaaljuridisch vlak. Met de begeleiding van SD Worx mis je geen enkel detail en zorg je voor de best mogelijke exit. We bieden je graag de mogelijkheid om tijdens een vrijblijvend intakegesprek met onze experts van gedachten te wisselen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zowel bij een sluiting als collectief ontslag heb je als werkgever grote verplichtingen. Tal van ingewikkelde regels en procedures maken van een herstructurering een log en tijdrovend proces. Komt daarbij dat dit voor de meeste werkgevers geen alledaagse situatie is. Door een beroep te doen op de gespecialiseerde consultants van SD Worx zorg je ervoor dat alles toch vlot, efficiënt en correct verloopt.

Boek vrijblijvend je intakegesprek

Jouw voordelen

Omdat herstructurering een stressvolle periode is, laat je je het best begeleiden door een ervaren partner. Dit bespaart jou heel wat zorgen. Bij SD Worx krijg je:

  • één centraal aanspreekpunt: heb je nood aan juridische bijstand, strategisch advies, hulp bij de onderhandelingen of budgetberekeningen …? Bij ons vind je alle sociaaljuridische kennis onder één dak. Hierdoor ben je zeker van een snel en correct antwoord op al je vragen en een gestroomlijnde procedure.
  • gedetailleerde budgetsimulaties: op basis van actuele informatie, rechtstreeks uit de payroll, maken we een inschatting van de kosten van de geplande herstructurering. Daarbij houden we rekening met alle mogelijke elementen en scenario’s (SWT, beschermingsvergoedingen, outplacement, enz.). We monitoren je herstructureringsbudget en kunnen dit tijdens de onderhandelingen meteen aanpassen in functie van de vraag.
  • ervaren onderhandelaars: onze consultants kennen het klappen van de zweep en zijn daardoor welkome partners bij collectieve onderhandelingen. Dit verhoogt de kans dat het overleg in alle rust verloopt. We zijn bovendien vertrouwd met de administratieve processen en garanderen je een succesvolle opvolging en afhandeling van je veranderingsproject binnen een kortere verwerkingstijd.
  • juridisch-technische ondersteuning van a tot z: we staan voor je klaar met raad en daad in elke stap van de procedure. We volgen nauwgezet de reglementering en wettelijke termijnen op. Als je dat wilt, bespreken we de individuele impact van de herstructurering met de betrokken medewerkers. Want we vinden het belangrijk om iedereen gerust te stellen gedurende het proces.
  • duidelijke oplossingen die werken: samen zoeken we naar concrete antwoorden. We koppelen de theorie meteen aan de praktijk en onderbouwen het juridisch advies met de juiste cijfers Zo ben je zeker van een vlotte implementatie van de regels in je payroll- en andere hr-processen.

Onze experts

Edwin De Borggraeve

Managing Consultant

Edwin

Regio Oost- en West-Vlaanderen

Edwin studeerde af als licentiaat in de rechten aan de UGent in 1982. Hij is actief als consultant in arbeidsrechtelijke materies sinds 1983. Eerst bij de Sociale Dienst VEV (nu SD Worx) en daarna bij werkgeversfederatie Fabrimetal (nu Agoria). Sinds 1996 bouwde hij praktijkervaring op als SD Consult in collectief arbeidsrecht. Hij verleent hoofdzakelijk bijstand aan middelgrote ondernemingen bij vakbondsonderhandelingen, herstructureringen, collectieve en meervoudige ontslagen en sluitingen.

Boek een moment in bij Edwin

Marc Morren

Senior Managing Consultant

Marc

Regio Brussel-Vlaams-Brabant

Marc is licentiaat in de rechten. Hij begon zijn loopbaan in 1983 als assistent arbeidsrecht aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Van 1985 tot 1999 werkte hij bij de N.V. Fiduciaire Moores Rowland eerst als adjunct-personeelsdirecteur, later als verantwoordelijke van de Cel sociaal recht. In 2000 maakte hij de overstap naar SD Worx. Vandaag is hij er senior legal managing consultant. Tot zijn expertise behoren vooral de begeleiding van herstructureringen, Cao-onderhandelingen eindeloopbaan en de sociale zekerheid.

Boek een moment in bij Marc

Katleen Jacobs

Managing Consultant

Katleen

Regio Brussel-Vlaams-Brabant

Katleen behaalde in 2005 haar masterdiploma in de rechten aan de Vrije Universiteit van Brussel. Ze startte haar loopbaan als sociaal jurist bij een werkgeversfederatie. Daar verdedigde ze onder meer de belangen van ondernemingen tijdens vakbondsonderhandelingen. Sinds 2012 is ze actief als legal consultant bij SD Worx. Naast het geven van arbeidsrechtelijk advies en opleidingen, focuste ze de voorbije jaren vooral op de A-Z-begeleiding van ondernemingen bij herstructureringen.

Boek een moment in bij Katleen

Jan Vanthournout

Senior Managing Consultant

Jan

Regio Antwerpen-Kempen

Jan Vanthournout is naast legal manager bij SD Worx ook verbonden aan de vakgroep sociaal recht van de UGent. Hij begeleidt dagelijks ondernemingen bij de meest diverse sociaaljuridische vraagstukken en het sociaal overleg. Zo speelde hij voor SD Worx een rol in de begeleiding van enkele grote herstructureringen, zoals fabriekssluitingen in de auto-industrie en reorganisaties in diverse sectoren (finance, chemie, petroleum, metaal, retail …). Van zijn hand verschenen ook tal van publicaties over deze onderwerpen.

Boek een moment in bij Jan

Michael Van Looveren

Senior Consultant

Michael

Regio Antwerpen-Kempen

Michael Van Looveren heeft meer dan 10 jaar ervaring als consultant en werkt sinds 2013 bij SD Worx. Hij staat grote ondernemingen bij in arbeidsrechtelijke aspecten met een sterke focus op reorganisaties en onderhandelingen. In dit kader begeleidde hij al talrijke klanten bij een herstructurering, van begeleiding bij onderhandelingen en budgetcalculaties tot strategisch en juridisch advies.

Boek een moment in bij Michael

Schakel tijdig hulp in

Heb je geen andere keuze meer dan enkele harde noten te kraken? Laat het ons weten en we bekijken samen hoe we je kunnen bijstaan.