Ga voor een herstructurering met kennis van zaken

De best mogelijke exit

Tal van bedrijven zien een daling in hun activiteiten door de coronacrisis. Komt het tot gedwongen ontslagen, dan heeft dit een grote impact op je onderneming en de getroffen medewerkers. Bovendien zijn er heel wat aandachtspunten op sociaaljuridisch vlak. Met de begeleiding van SD Worx mis je geen enkel detail en zorg je voor de best mogelijke exit. We bieden je graag de mogelijkheid om tijdens een vrijblijvend intakegesprek met onze experts van gedachten te wisselen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zowel bij een sluiting als collectief ontslag heb je als werkgever grote verplichtingen. Tal van ingewikkelde regels en procedures maken van een herstructurering een log en tijdrovend proces. Komt daarbij dat dit voor de meeste werkgevers geen alledaagse situatie is. Door een beroep te doen op de gespecialiseerde consultants van SD Worx zorg je ervoor dat alles toch vlot, efficiënt en correct verloopt.

Boek vrijblijvend je intakegesprek

Jouw voordelen

Omdat herstructurering een stressvolle periode is, laat je je het best begeleiden door een ervaren partner. Dit bespaart jou heel wat zorgen. Bij SD Worx krijg je:

  • één centraal aanspreekpunt: heb je nood aan juridische bijstand, strategisch advies, hulp bij de onderhandelingen of budgetberekeningen …? Bij ons vind je alle sociaaljuridische kennis onder één dak. Hierdoor ben je zeker van een snel en correct antwoord op al je vragen en een gestroomlijnde procedure.
  • gedetailleerde budgetsimulaties: op basis van actuele informatie, rechtstreeks uit de payroll, maken we een inschatting van de kosten van de geplande herstructurering. Daarbij houden we rekening met alle mogelijke elementen en scenario’s (SWT, beschermingsvergoedingen, outplacement, enz.). We monitoren je herstructureringsbudget en kunnen dit tijdens de onderhandelingen meteen aanpassen in functie van de vraag.
  • ervaren onderhandelaars: onze consultants kennen het klappen van de zweep en zijn daardoor welkome partners bij collectieve onderhandelingen. Dit verhoogt de kans dat het overleg in alle rust verloopt. We zijn bovendien vertrouwd met de administratieve processen en garanderen je een succesvolle opvolging en afhandeling van je veranderingsproject binnen een kortere verwerkingstijd.
  • juridisch-technische ondersteuning van a tot z: we staan voor je klaar met raad en daad in elke stap van de procedure. We volgen nauwgezet de reglementering en wettelijke termijnen op. Als je dat wilt, bespreken we de individuele impact van de herstructurering met de betrokken medewerkers. Want we vinden het belangrijk om iedereen gerust te stellen gedurende het proces.
  • duidelijke oplossingen die werken: samen zoeken we naar concrete antwoorden. We koppelen de theorie meteen aan de praktijk en onderbouwen het juridisch advies met de juiste cijfers Zo ben je zeker van een vlotte implementatie van de regels in je payroll- en andere hr-processen.

Onze expert

Michael Van Looveren

Senior Consultant

Michael

Regio Antwerpen-Kempen

Michael Van Looveren heeft meer dan 10 jaar ervaring als consultant en werkt sinds 2013 bij SD Worx. Hij staat grote ondernemingen bij in arbeidsrechtelijke aspecten met een sterke focus op reorganisaties en onderhandelingen. In dit kader begeleidde hij al talrijke klanten bij een herstructurering, van begeleiding bij onderhandelingen en budgetcalculaties tot strategisch en juridisch advies.

Boek een moment in bij Michael

Schakel tijdig hulp in

Heb je geen andere keuze meer dan enkele harde noten te kraken? Laat het ons weten en we bekijken samen hoe we je kunnen bijstaan.

Wil je hier graag meer over weten of bekijken wat jouw mogelijkheden zijn? Stel vrijblijvend je vraag en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Stel je vraag