Ella tot rechtbank

Sociaaljuridische wetgeving

Zijn je arbeidsreglement, contracten en statuten juridisch in orde? Doorstaat je loon- en tewerkstellingsbeleid de test van de sociale inspectie? Bij ons kun je het aftoetsen. Je kunt een beroep doen op SD Worx voor de meest actuele juridische informatie, praktisch advies en hands-on opleidingen. Afhankelijk van de situatie staan onze payrollconsulenten en consultants je telefonisch te woord of leggen we een persoonlijk gesprek vast.

Helemaal mee met de sociaaljuridische actualiteit

Geregeld komt de regering met nieuwe regels die een invloed hebben op je loon- en tewerkstellingsbeleid. Dankzij Ella, onze digitale hr-assistente, was het nog nooit zo makkelijk om op de hoogte te blijven. Even controleren hoe een bepaalde wet precies in elkaar zit voor jouw sector? Via Ella vind je gegarandeerd het antwoord. Vergeet jargon, alle informatie is duidelijk en bevattelijk uitgelegd.

Persoonlijk advies op elk moment

In het geval van een sociaal of fiscaal conflict kun je rekenen op SD Worx. We koppelen op die manier de expertise van onze legal consultants en onze inzichten in je payroll- en hr-uitdagingen.

Onze begeleiding reikt tot in de rechtbank. Hiervoor werken we samen met een aantal gespecialiseerde advocatenkantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Onze oplossingen

Ook voor jouw sector

Gerelateerde artikels

Blog
taxshift

Taxshift: wat verandert er voor werkgevers in 2019?

23 oktober 2018

Sinds 2016 streeft de regering-Michel naar een daling van de lasten op arbeid. De taxshift moet een transparanter bijdragesysteem voor werkgevers creëren en de concurrentiekracht van Belgische ondernemingen versterken. De laatste fase van die overgang gaat in vanaf 1 januari 2019. Waar mag je je als werkgever aan verwachten?

Lees meer

Blog
préparation inspection sociale

De sociale inspectie aan de deur: hoe bereid je je optimaal voor?

3 maart 2021

Bij een bezoek van de sociale inspectie moet je een rits correcte, up-to-date en juridisch waterdichte documenten kunnen voorleggen. De kans is ook reëel dat je personeel bevraagd wordt. Zeker zijn dat je volledig in orde bent met de sociale wetgeving? Dan is een goede voorbereiding een must.

Lees meer

Blog

Nieuw vanaf 1 oktober 2019: het mantelzorgverlof

29 juli 2019

Met zo’n 800.000 zijn ze: de Belgen die zich dagelijks belangeloos inzetten om een dierbare te verzorgen die langdurig ziek of beperkt is. Zo’n taak als mantelzorger weegt vaak op het beroepsleven. Daarom kunnen werknemers vanaf 1 oktober mantelzorgverlof aanvragen. Concreet kunnen ze hun loopbaan gedeeltelijk of volledig onderbreken.

Lees meer