On site payroll: Technicolor wint een derde aan efficiƫntie

Technicolor zocht naar een manier om zijn complexe payroll in handen te geven van experts ter zake. Zowel de nood aan up-to-date juridische kennis als het belang van permanentie, gaven de doorslag om voor outsourcing te kiezen.

Lees hier de case story

De uitdaging: complexe payrollsituatie

Bij Technicolor in Edegem werken 170 medewerkers, samen goed voor 24 nationaliteiten en verschillende statuten. Zo’n complexe payroll foutloos voeren, is niet eenvoudig. Dat beseffen ze ook in het Parijse hoofdkwartier. Het technologiebedrijf koos er dan ook resoluut voor om payroll en personeelsadministratie van de Belgische poot in handen te geven van specialisten: sinds begin 2015 draait een payrollconsulent van SD Worx er mee op de HR-dienst.

De aanleiding: handen tekort op de HR-afdeling

Technicolor was al klant bij het sociaal secretariaat en de Tax & Legal-divisie van SD Worx. De payroll werd intern voorbereid, maar die opvolging kwam onder druk te staan door twee langdurige afwezigheden op de driekoppige HR-dienst. Omdat een structurele oplossing nodig was, maakte het hoofdkantoor budget vrij voor outsourcing. Technicolor vergeleek voorstellen van verschillende aanbieders, waarbij SD Worx als winnaar uit de bus kwam. De doorgedreven juridische expertise gaf de doorslag, samen met de efficiëntie om de volledige payrolldienstverlening bij één partner onder te brengen.

De oplossing: allround HR-ondersteuning on site

Vandaag neemt onze consulent ter plaatse de volledige payroll voor haar rekening, zowel voor de Belgische workforce van Technicolor zelf als voor de twintigkoppige ploeg van Mikros, het Belgische filmtechnologiebedrijf dat sinds begin 2016 tot de groep behoort. De verloning van de vele expats volgt ze op met de Tax & Legal-divisie van SD Worx. Verder is ze het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers voor benefits, contracten, opleidingen ... Precies omdat haar takenpakket zo veelomvattend is, is permanentie onontbeerlijk. Bij afwezigheid zorgt SD Worx daarom voor vervanging.

Over Technicolor

De groep Technicolor levert producten, diensten en technologieën aan de media- en entertainmentindustrie en focust op de snelgroeiende digitale mediamarkt. Technicolor Delivery Technologies Belgium opereert vanuit Edegem en telt 170 medewerkers. De Belgische afdeling van de wereldwijde groep huisvest de businessmanagement- en R&D-activiteiten voor de high-speed routers en gateways alsook managed software services van de groep. 

 

Katrijn-Cornil
Hoewel de workload op de personeelsdienst gestegen is, zijn we in staat om alles met twee af te handelen in plaats van drie. Katrijn Cornil HR-Manager Technicolor