internationale tewerkstelling

Internationaal tewerkstellen: vereenvoudig de payroll en hr-administratie van expats en salary splits

Als internationale organisatie ben je je ten volle bewust van de potentiële meerwaarde die expats hebben om je bedrijfsprestaties te verbeteren en je marktpotentieel te vergroten. Maar de tewerkstelling van buitenlandse medewerkers brengt tijdrovende administratieve taken met zich mee. Met de ondersteuning van onze International Employment-consultants verloopt je payroll efficiënter en heb je minder kans op fouten.

Boek nu volledig vrijblijvend een gratis gesprek bij een van onze experts in internationale tewerkstelling om je uitdagingen te bespreken en ontdek hoe we je daarbij kunnen helpen.

Ik wil een gratis gesprek met een consultant

Unieke end-to-end-oplossing: van grondige analyse over juridisch waterdichte processen tot digitale ondersteuning

Hoe zit het met payroll en sociale en fiscale bijdragen als een van je medewerkers naar het buitenland trekt? Of omgekeerd: wanneer je een werknemer uit een ander land aan boord haalt om een functie te vervullen in eigen land?

Wat het concrete scenario ook is, onze consultants weten raad. Reken op hun expertenadvies rond wetgeving. Maar we nemen net zo goed de administratieve formaliteiten van je over (bv. aanvraag A1-formulier) en maken alle berekeningen (bv. aangifte inkomstenbelasting voor expats en salary splits, berekeningen aan het begin en het einde van het jaar).

Correcte en efficiënte payroll van expats en salary splits

My International Employment: internationale payroll wordt kinderspel

Internationaal personeel vereist een bijzondere fiscale en sociaalrechtelijke aanpak, wat de tax- en payrollprocessen complex maakt. Veel bedrijven berekenen de lonen van expats en andere internationaal tewerkgestelde medewerkers daarom apart. Resultaat: je verliest kostbare tijd. Onze consultants doen het lastige rekenwerk voor jou. Jij keurt de gegevens goed, waarna de loonberekeningen doorvloeien naar de payroll.

Ik wil een gratis gesprek met een consultant

Voordelen voor jouw organisatie

 • Je hr-afdeling werkt efficiënter en wint tijd voor strategische taken.
 • Je werkt via 1 systeem en drukt zo de kosten van je loonverwerkingsproces.
 • Je werkt 100% compliant.
 • Je loopt 0% risico op fouten dankzij de automatische doorstroming van gegevens.
 • Je medewerker kan zelf een groot stuk van zijn administratie afhandelen van op zijn telefoon.


Wat we je bieden met My International Employment

 • Automatische koppeling met payroll: bij iedere nieuwe berekening krijg je een overzicht ter goedkeuring toegestuurd door onze consultant. Zodra je dat goedkeurt, gebeurt de loonverwerking automatisch.
 • Dashboard: dat geeft je in een oogopslag zicht op je goed te keuren assignments per type of werknemer, snelle toegang tot relevante documenten én een directe lijn naar onze experten.
 • Documentenbeheer: via de applicatie delen we documenten voor alle sociaaljuridische en fiscale formaliteiten, zodat jij gewoon kunt valideren.
 • Reisdocumenten en onkostennota’s verwerken en bewaren: medewerkers kunnen hun onkosten (zoals tickets, hotelfacturen, restaurantrekeningen …) archiveren door er een foto van te nemen en in de app te uploaden.
 • Reiskalender: als hr-verantwoordelijke krijg je snel zicht op data waarop je medewerker in het buitenland zat voor z’n job. De medewerker kan dit eenvoudig zelf ingeven.
 • Selfservice: hr-verantwoordelijken kunnen makkelijk de kalender of documenten raadplegen of bewerken.
 • Eén bron voor vakantie-aanvragen: dankzij de integratie met HRSS/eBlox HR hoef je afwezigheden niet (langer) in twee aparte systemen te beheren.

Kies voor het Consulting Experience Pack en verzeker je van de beste ondersteuning

Juridische en fiscale vragen, correcte administratie … Onze specialisten staan je met raad en daad bij. Dat kan ad hoc of via het Consulting Experience Pack van SD Worx. Met onze voordelige abonnementsformule voor advies mag je rekenen op een vaste aanspreekpunt, je hebt geen administratieve rompslomp bij elke vraag die je stelt, en je houdt controle over het budget.

Ontdek het Consulting Experience Pack

Case

Geïntegreerde internationale payroll: hoe Orange de loonberekening van lokale medewerkers en expats stroomlijnt

Sinds de overname door Orange werd Mobistar een internationale telefonie-operator. Hierdoor trok het bedrijf werknemers aan uit meer dan 46 landen. Zij genieten een speciaal belastingstelsel. Nathalie Villers, HR Legal Advisor van Orange Belgium: “Het beheer van de payroll van expats kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Als er vijftig expats zijn, ben je eigenlijk bezig met evenveel verschillende loonberekeningen. Met de toepassing My International Employment behoort dit voorgoed tot het verleden.”

Sinds de overname door Orange werd Mobistar een internationale telefonie-operator. Hierdoor trok het bedrijf werknemers aan uit meer dan 46 landen.

Lees meer
De loongegevens van alle medewerkers worden ingevoerd in één systeem. Hierdoor winnen we tijd en efficiëntie
Orange
Nathalie Villers HR Legal Advisor Orange Belgium

Gerelateerde artikels

Blog
points d’attention occupation internationale

Cruciale aandachtspunten bij internationale tewerkstelling

4 juni 2019

De wereld wordt één groot dorp. Maar voor tewerkstelling blijven landsgrenzen een duidelijke lijn trekken. Werf je een buitenlandse kracht aan of stuur je een Belgische werknemer naar het buitenland – zelfs al is dat maar voor een uur – dan moet je je vooraf goed informeren.

Lees meer

Blog
Internationale tewerkstelling in coronatijden: gevolgen

Internationale tewerkstelling in coronatijden: dit zijn de gevolgen

20 maart 2020

Het coronavirus houdt onze economie in een wurggreep. Ook de internationale tewerkstelling raakt stilaan bevroren door deze ongeziene crisis. En dat heeft een serieuze impact, zowel voor jou als voor je werknemers. De gevolgen situeren zich voornamelijk op fiscaal en sociaalrechtelijk vlak. 

Lees meer

Blog
international payroll

Internationale payroll: zorg voor een goede balans tussen globaal en lokaal

25 juni 2019

Een van de grote uitdagingen voor bedrijven wanneer ze internationaal willen uitbreiden: zicht houden op het globale plaatje zonder de lokale eigenheden uit het oog te verliezen. Een moeilijke oefening, vooral als het gaat om hr- en payrolloperaties waarbij vaak lokale details van vitaal belang zijn. Als bedrijf neem je daarvoor het best een internationale payrollprovider in de arm.

Lees meer