Customer Cases

THEO Technologies doorbreekt opbod om talent met verloningspakket op maat

Het Leuvense THEO Technologies groeit als kool en is vooral op zoek naar R&D-profielen. Om het beste ingenieurstalent binnen te halen én te behouden, zocht het hr-team naar een manier om het verschil te maken met de concurrentie die in dezelfde talentvijver vist. THEO Technologies counterde het verloningsopbod – waarbij het voordelenpakket klassiek rond de bedrijfswagen draait – met een loon en een flexibel verloningspakket op maat geknipt van elke individuele medewerker.

Efficiënte hr-processen: de gedeelde missie van Total en SD Worx

Met 68 tankstation-shops verspreid over heel België vormen de hr-processen bij Total Belgium – Servauto een complexe klus. “Vooral de onboarding slorpte heel wat tijd op: tot voor kort verliep die via een eindeloze stroom van mails”, getuigt hr-manager Dimitri Pevenage. “eBlox OnSite maakte daar komaf mee: de administratielast halveerde, terwijl de kwaliteit een flinke boost kreeg.”

Unleashed over pluspunten en resultaten van FIP™

Anno 2017 is flexibiliteit geen modewoord, maar een troef voor elk bedrijf. Om dergelijke flexibiliteit mogelijk te maken, ging Unleashed – het moederbedrijf achter merken zoals Mobile Vikings, Stievie en JIM Mobile – in 2015 aan de slag met het Flex Income Plan™ (FIP™) van SD Worx.

Hoe Aluvin zich voorbereidde op de arbeidsinspectie

Enkele maanden geleden viel er bij aluminiumproducent Aluvin uit Herentals een brief van de sociale inspectie in de bus. Samen met een juridisch consultant van SD Worx bereidden zaakvoerder Koen De Bie en verantwoordelijke personeelszaken Erna Smits het inspectiebezoek tot in de puntjes voor. En dat wierp zijn vruchten af. Erna Smits: “Er werd geen enkele inbreuk vastgesteld”.

Kledinggroep s.Oliver: juridische support voor Nederlands hr-team

s.Oliver stuurt zijn hr-beleid voor België en Nederland aan vanuit het Nederlandse Maastricht. Zo’n 10 jaar geleden ging dat hr-team met SD Worx in zee voor de payroll van het Belgische personeelsbestand. Maar daarbovenop hadden ze nood aan sociaal- en fiscaaljuridisch advies. De juridische ondersteuning van SD Worx Tax & Legal bleek de geknipte formule.