HR-administratie
Verlonen
HR-management
In de kijker

Blog

Horeca
horeca feestdagen

Hogere loonkosten op feestdagen: dit moet je weten

Bij een feestdag sta je als horeca-uitbater soms voor een moeilijke keuze: open ik mijn zaak of hou ik de deuren gesloten? Feestdagen brengen immers een hogere loonkost met zich mee. Wij brengen de verschillende aandachtspunten in kaart, zodat jij doordacht de knoop kunt doorhakken.

Door Inge Tuteleers

Horeca
horeca student

Jobstudenten tewerkstellen in de horeca: dit zijn de voorwaarden

De horeca is voor studenten een populaire sector om wat bij te verdienen. Vaak worden echter dezelfde vragen gesteld: mag mijn jobstudent nog blijven werken als hij afgestudeerd is? En wat zijn de gevolgen als mijn jobstudent te veel werkt? We zetten de spelregels op een rij:

Door Vicky Demiddel

Horeca
horeca externe preventiedienst partner ongevallen vermijden

De externe preventiedienst: geen controleur, maar coach

Als horeca-uitbater heb je je handen meer dan vol. Reden te meer dus om andere partijen, zoals de verplichte externe preventiedienst, slim in te schakelen. Je preventieadviseur is namelijk je uitgelezen partner en coach om veilige werkomstandigheden te creëren en je medewerkers gezond en energiek te houden. Bovendien hoef je hier geen extra kosten voor te maken, want in je verplichte jaarlijkse bijdrage zitten flink wat diensten vervat. Je preventiedienst kan je op verschillende manieren ondersteunen:

Door Inge Tuteleers

Horeca
doelgroepen flexi-jobs flexijobs leerkracht gepensioneerden student

Flexi-jobs voor gepensioneerden en leerkrachten: de spelregels

De flexi-job maakt het mogelijk om tijdelijke werkkrachten op een financieel voordelige manier in te zetten in je zaak. De voorbije jaren is er nog serieus gesleuteld aan dit flexibele statuut. Naast een uitbreiding naar onder meer de detailhandel kunnen sinds begin 2018 ook gepensioneerden en niet-vastbenoemde leerkrachten er gebruik van maken. We loodsen je door de voorwaarden.

Door Vicky Demiddel

Horeca
horeca minderjarige jobstudent tewerkstellen aandachtspunten

Minderjarige tewerkstellen: neem deze regels in acht

Horeca is voor studenten een populaire sector om een centje bij te verdienen. Vanaf zijn of haar 15e verjaardag mag een jongere aan de slag in je zaak. Maar let op: voor minderjarigen voorziet de arbeidswetgeving extra beschermingsmaatregelen.

Door Vicky Demiddel

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33