Werknemers werken massaal van op afstand. Maar ook als bedrijfsleider of zelfstandige ben je waarschijnlijk minder op de baan om klanten of leveranciers te bezoeken. Dat heeft zo zijn impact op je onkostenvergoedingen. Bovendien komt de fiscus in deze coronatijden met enkele nieuwigheden op de proppen.
Het verhaal rond de mobiliteitsvergoeding – beter bekend als cash for car – leest als de kroniek van een aangekondigde dood. Op 31 december 2020 valt het doek definitief, tenzij de regering nog een poging tot reanimatie onderneemt. Maar die kans is erg klein. Is het mobiliteitsbudget dan een optie? En hoe implementeer je het?
De files op de Belgische wegen worden niet alleen langer, ze treden ook steeds vaker op buiten de spitsuren en op secundaire wegen. Overheid en bedrijven zetten daarom in op initiatieven om medewerkers bewuster te maken van hoe ze het best naar het werk pendelen. Drie SD Worx-collega's namen de proef op de som en ontdekten hoe je het best van Mechelen naar Antwerpen reist.
Behoort een duurzaam verkeersbeleid tot het hart van je organisatie? Dan kent het mobiliteitsbudget vast en zeker geen geheimen meer voor jou. Of jij een expert bent, ontdek je hier.
In de top 10 van extralegale voordelen vinden we maar liefst 5 ‘employee benefits’ terug rond mobiliteit. Haal hier je inspiratie voor jouw hr-beleid.