De auto, fiets of een combi van vervoersmiddelen: wie maakte de slimste keuze voor z'n woon-werkverkeer?

Door Sara Flipkens - 15 oktober 2019 - Leestijd: 4 minuten

Salarispakket

We staan met z’n allen massaal stil op weg van en naar het werk. Wie elke dag de auto neemt, staat wekelijks meerdere uren aan te schuiven. De overheid en bedrijven lanceren initiatieven om medewerkers aan te sporen na te denken over hun traject en slimme keuzes te maken.

Drie SD Worx-collega's namen de proef op de som. Elk van hen vertrok in Mechelen en pendelde naar kantoor in Antwerpen. Hans met de fiets, Sam met z'n plooifiets en de trein en Soon Ae met haar (eigen) wagen. Wie was er het snelst? Kijk even mee.

mobiliteit alternatieven bedrijfswagen woon-werkverkeer

Interessant om weten:

De bedrijfsfiets is 120% fiscaal aftrekbaar, op voorwaarde dat je medewerker de fiets gebruikt voor zijn of haar woon-werkverkeer. Als werkgever hoef je hierop dus geen belastingen te betalen.

Geef je je medewerker daarbovenop een fietsvergoeding, dan mag je die kosten ook voor de volle 100% aftrekken, waardoor de bedrijfswinst en de daarop toegepaste vennootschapsbelasting dalen. Het maximumbedrag ligt wel vast op 0,24 euro per getrapte kilometer.

mobiliteit alternatieven bedrijfswagen woon-werkverkeer

Verloning op maat

Sinds 1 maart 2019 is het mobiliteitsbudget een feit. Dat laat werknemers toe om een geldsom vrij te verdelen over verschillende vervoersmiddelen, om vlotter en milieubewuster op het werk te raken. Ontdek er meer over in dit artikel.

mobiliteit alternatieven bedrijfswagen woon-werkverkeer

We kunnen er niet omheen, sommige werknemers hebben een auto nodig om hun job te kunnen uitvoeren.

In het kader van flexibel verlonen – waarbij werknemers een deel van hun loonpakket zelf kunnen samenstellen – bestaat de mogelijkheid om voor een kleinere bedrijfswagen te kiezen en het restbudget te spenderen aan andere transportmiddelen of voordelen. Meer weten? Je ontdekt er alles over in ons e-book ‘Een gepersonaliseerd loonpakket: een innovatief hr-instrument’.

Pistes voor een slim en motiverend beleid

Het staat buiten kijf dat het verkeersinfarct een grote impact heeft op het welzijn en de productiviteit van je medewerkers. Als organisatie doe je er dus goed aan om je medewerkers te stimuleren niet op automatische piloot in de wagen te stappen, maar om hun woon-werkverkeer slimmer te organiseren. De sleutel tot zo'n duurzaam mobiliteitsbeleid? Dit gratis e-book:

SD Worx mobiliteit

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen