Sociale verkiezingen coronaproof organiseren: 3 pistes

Door Matthias Jacxsens - 12 augustus 2020 - Leestijd: 2 minuten

Sociale verkiezingen
Nu de sociale verkiezingen uitgesteld zijn naar de tweede helft van november, staan ruim 6000 bedrijven voor een dubbele uitdaging. Enerzijds moeten ze de bevroren kiesprocedure vanaf september nieuw leven inblazen, anderzijds is het zaak om een actieplan uit te dokteren voor een coronaveilige stembusgang. 

Lange rijen wachtenden of veel mensen samen op een kleine oppervlakte: in coronatijden is het not done. Deze sociale verkiezingen kunnen dus hoe dan ook geen copy-paste zijn van de vorige edities. Gelukkig liggen er verschillende pistes open om je verkiezingsdag(en) op een veilige manier te laten verlopen:

Piste 1: alsnog kiezen voor elektronisch stemmen 

E-voting ruimt heel wat praktische issues van de baan op het vlak van social distancing en hygiëne. De wetgever kwam hier intussen ook aan tegemoet: ondernemingen die nog geen akkoord hadden rond elektronisch stemmen, krijgen tot de nieuwe proceduredag X+56 de kans om er alsnog voor te kiezen. Dat gebeurt via een akkoord met alle vakbonden die een kandidatenlijst indienden. 

Met andere woorden: mits goede afspraken is er veel mogelijk om vlot en eenvoudig een e-voting te organiseren. Al blijven er wel een aantal spelregels van toepassing. Elektronisch stemmen mag vanaf de gebruikelijke werkpost – bijvoorbeeld de eigen pc van de werknemer – in het bedrijf. Buiten de onderneming is e-voting alleen toegelaten van op een computer die verbonden is met het bedrijfsnetwerk (bv. via een VPN-verbinding).


E-voting heeft nog heel wat andere voordelen. In deze blog lees je er meer over.

Piste 2: stemmen per brief invoeren 

De Wet Sociale Verkiezingen biedt ondernemingen eveneens de mogelijkheid om een stemming per brief in te voeren.  In het geval van een schorsing van de arbeidsovereenkomst, bijvoorbeeld, of voor kiezers die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de openingsuren van het stembureau. Ook voor een stemming per brief heb je het akkoord nodig van alle vakbonden die kandidaten voordroegen, ten laatste op proceduredag X+56.  

Piste 3: organisatorische ingrepen

Organiseer je toch een fysieke stembusgang, dan is de kans groot dat je zult moeten sleutelen aan de opstelling van je stembureaus. Het maakt hierbij niet uit of je voor e-voting op de werkvloer gaat of voor een klassieke papieren stembusgang. Zo moeten de in- en uitgaande stromen van kiezers strak georchestreerd worden om de sociale afstand te garanderen. Om nog maar te zwijgen over de handhygiëne en het ontsmetten van oppervlakken, potloden en ander materiaal. 

Los daarvan kan ook een aangepaste uurregeling soelaas brengen om de social distancing te garanderen. Je krijgt de kans om je uurregeling – in overleg met ondernemingsraad en/of comité – uit te breiden en opnieuw aan te plakken.


Je merkt het: er zijn meer opties dan je denkt om de sociale verkiezingen in je organisatie vlot én veilig te laten verlopen. Voor welke piste je ook kiest: vanuit SD Worx staan we klaar om je te ondersteunen, juridisch én praktisch. Samen met onze partners laten we niets aan het toeval over.

Op de themasite www.sdworx.be/SocialeVerkiezingen vind je alle informatie over onze aanpak voor coronaproof stemmen. We hebben 3 formules voor praktische ondersteuning uitgewerkt. Of neem contact op via socialeverkiezingen@sdworx.com

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen