Livestreamsessies over heropstarten in coronatijden: herbekijk waar en wanneer je wilt

5 juni 2020 - Leestijd: 4 minuten

Corona

Digitaal werd zowat het nieuwe normaal de voorbije weken. En dus kreeg je ons vooral van op afstand te zien. Ook het bedrijfsleven zal er post-corona helemaal anders uitzien. Genoeg gespreksstof dus voor enkele boeiende livestreams. Samen met Protime en Mensura, onze partner in gezondheid en veiligheid op het werk, organiseerden we in de loop van de maand mei 13 online infosessies over hoe je die heropstart precies en praktisch aanpakt. Tijd voor een terugblik.

Met gebundelde krachten bereik je meer. Dat was het uitgangspunt van onze partnersessies over heropstarten. Want na het goede nieuws dat veel bedrijven op 4 mei terug de deuren mochten openen, bleef je als ondernemer met heel wat vragen achter, zowel over veiligheid en welzijn, als op juridisch vlak. Dat bleek ook uit het succes van onze livestreams, want alle sessies waren in een mum van tijd volzet. Hierin brachten we kmo’s uit verschillende regio’s – zowel klanten als prospecten – ‘dichter’ bij elkaar.

Onze experten bogen zich over diverse hete hangijzers: arbeidsflexibiliteit en loonkosten, herstructurering en ontslag, veiligheid en welzijn, en telewerken. De infosessies werden gespekt met jullie boeiende vragen, zoals:

  • Hoe pas ik mijn arbeidsduurregeling aan tijdens en in de nasleep van corona om kostenbesparend te werken?
  • Zet ik telewerk verder en, zo ja, hoe?
  • Hoe zorg ik voor voldoende connectie tussen thuiswerkende teamleden onderling en hun leidinggevenden?
  • Mag ik het werk anders organiseren om de afstandsregels te garanderen?
  • Controleert de sociale inspectie de genomen coronamaatregelen?
  • Ben ik als werkgever verplicht om mondmaskers te voorzien voor mijn personeel?

Herbekijk de opname voor een antwoord op deze en meer relevante vragen.

 

Opgelet: de opname dateert van begin mei. Maatregelen en wijzigingen die toen nog niet gekend waren, zijn hierin nog niet opgenomen. Informeer je voortdurend op onze website voor een laatste stand van zaken.


In de sessie verwijzen we naar nuttige planningssoftware voor het traceren van contacten. Ontdek de oplossing van Protime.

Voor meer informatie over hoe je veilig en gezond kunt opstarten, neem een kijkje op de website van Mensura.

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen