Flexibel verlonen via het Flex Income Plan: "een volautomatische service zonder zorgen"

Door Tine Vinck - 7 april 2021 - Leestijd: 3 minuten

Flexibel verlonen

Flexibel verlonen is een van de manieren om je medewerkers geëngageerd te houden. Om dit juridisch waterdicht en zonder extra werklast te kunnen implementeren ontwikkelde SD Worx een soepel systeem: het Flex Income PlanTM (FIP). FIP automatiseert alle communicatie met de medewerkers, de payroll én de leveranciers. “Dankzij een vlotte digitale samenwerking met onze providers kunnen medewerkers met hun FIP-budget keuzes maken die automatisch besteld worden bij de leverancier, zonder extra administratie voor bedrijven.” Tine Vinck, managing consultant bij SD Worx, licht de voordelen toe. 

Man on bicycle

Leasefietsen, slimme mobiliteitsoplossingen, multimediatoestellen, bedrijfswagens, trainingen … De voordelen (‘benefits’) binnen het Flex Income PlanTM  zijn gevarieerd en uitgebreid. Toch betekenen al die individuele keuzes niet noodzakelijk meer complexiteit. 

Een unieke shopervaring

“Bij het Flex Income Plan™ staat gebruiksgemak centraal”, steekt Tine van wal. “Onze klanten verwachten van SD Worx een juridisch waterdichte oplossing, maar wij wilden nog een stap verder gaan. Dankzij de gebruiksvriendelijke FIP-webapplicatie helpen we hun medewerkers eenvoudig aan zijn of haar gekozen voordelen en beperken we de werklast voor hun hr-dienst tot een minimum. We willen dat werknemers die FIP-voordelen shoppen dezelfde winkelervaring hebben als in elke andere webshop.”  

Vlot geholpen door onze leveranciers

“Standaard komen de keuzes van de werknemers automatisch in de payroll terecht, bijvoorbeeld voor het boeken van een voordeel alle aard. Maar er is meer. Werkgevers kunnen ervoor kiezen om ook onze leveranciers in de FIP-webapplicatie te integreren”, gaat Tine verder. “De bestelling wordt dan rechtstreeks vanuit FIP bij de leverancier geplaatst. Deze stuurt op zijn beurt de nodige informatie, de leveringsdatum bijvoorbeeld, terug naar FIP.” 
 
Voor Rosalie Przegralek, compensation & benefits expert bij HR Rail, bracht deze werkwijze een aanzienlijke vereenvoudiging met zich mee: “Onze medewerkers kunnen simpelweg 24/7 een fiets bestellen bij leasingpartner o2o via een volledig geautomatiseerd proces. Ondertussen genieten ze persoonlijk advies ter plaatse dankzij het grote netwerk van o2o-partners, die het merendeel van de coderingstaken voor hun rekening nemen bij de bestelling.”

Huidige benefitproviders

Momenteel bieden we al integraties aan met de volgende partners: o2o, Team Cyclis, Ctec en B2Bike voor fietsleasing; Alphabet, Traxall, Arvall, D’leteren voor bedrijfswagens; Vaigo en Olympus voor slimme mobiliteitsoplossingen; multimediaspecialisten Vanden Borre en Econocom en opleidingspartner Donus.

Welke voordelen levert de integratie je op?

Dankzij de volledige integratie tussen het Flex Income PlanTM en de FIP-leveranciers genieten jij en je medewerkers van een volautomatische service zonder zorgen. “Voor je hr-verantwoordelijke brengt de implementatie ook geen extra administratieve taken mee”, besluit Tine. “Dat is aangenaam voor iedereen, zeker als je medewerkers het hele jaar door, of op meerdere momenten, hun FIP-keuze kunnen doorgeven.”

Zelf inzetten op flexibele verloning?

Bekijk dan ons aanbod. Wil je hier graag meer over weten? Stel vrijblijvend je vraag en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen