Employment Tracker

1 januari 0001 - Leestijd: 2 minuten

Corona

De COVID-19 crisis heeft ons allen in de ban. De impact op de maatschappij en ons allemaal, op de gezondheidszorg en de economie is enorm. HR-dienstenleverancier SD Worx ontwikkelde de ‘Employment tracker’ om zicht te krijgen op hoe groot de gevolgen van COVID-19 zijn voor de private arbeidsmarkt in België.

Dit rapport biedt een overzicht van het percentage gewerkte dagen, ziekteverzuim, tijdelijke werkloosheid en opname van wettelijke vakantiedagen. Dit gebeurt op basis van loongegevens van zowat 1 miljoen Belgische werknemers in de private sector, onder wie een derde arbeiders en twee derde bedienden, actief in allerlei sectoren en bedrijven van verschillende omvang. Op die manier schetst SD Worx, de grootste loonberekenaar van België, een relevant beeld van de meest getroffen en meest actieve sectoren en regio’s. De resultaten geven een reële en duidelijke trend weer bij de werkgevers in de privésector.

Het rapport zal maandelijks verder worden aangevuld en wordt nog uitgebreid. SD Worx reikt de bedrijven die in België actief zijn hiermee een kompas aan en hoopt dat de economie snel weer kan heropleven. Dat laatste is stilaan ingezet, zo blijkt uit de analyse.

Op de website www.sdworx.be/corona staat heel wat extra informatie voor onze klanten, hun medewerkers en bij uitbreiding iedere geïnteresseerde.

Employment tracker - rapporten:

Verschenen persberichten:

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen