Wat met je talent na COVID-19?

22 maart 2021 - Leestijd: 4 minuten

Talent Development

In afwachting van het post-COVID-19-tijdperk moeten we accepteren dat de arbeidswereld zal veranderd zijn. Over enkele maanden komen we in een nieuwe wereld terecht waarin bedrijven hun bedrijfsmodel hebben moeten heroverwegen en hun interne werkwijze hebben moeten aanpassen. Ook hr-leiders en hun personeelsbestand – de belangrijkste troef van een organisatie – zullen zich moeten aanpassen aan het 'nieuwe normaal'.

Talent na covid-19 

De hoofdtaak van hr in dit alles is werkgevers op het juiste moment van het juiste talent voorzien dankzij efficiënt talentmanagement, rekening houdend met de nieuwe bekommernissen en wensen van werknemers. Deze grote verantwoordelijkheid is onmogelijk als we gebruikmaken van handmatige processen, verouderde records, niet-geïntegreerde systemen enzovoort. 
Met andere woorden, de pandemie heeft met de opkomst van verschillende trends een kans gecreëerd om je benadering van talentmanagement te herzien. Dat roept vragen op als:

 • Hoe gaan we om met tijdelijke werkkrachten?
  Aangezien 60% van de organisaties al een mix van vaste en flexibele werknemers in dienst heeft (zoals freelancers, consultants, studenten enz.), willen hr-leiders realtime inzicht verkrijgen in de individuele en teamprestaties, de compliancerisico's beperken en de administratieve lasten verminderen. Maar in de wetenschap dat de meeste organisaties niet in staat zijn om flexwerkers te registreren in hun hr-systemen, wordt dit een uitdaging.

 • Hoe gaan we om met hiaten in vaardigheden en kennis?
  Vooraleer hr-leiders kunnen nadenken over het dichten van de kloof, moeten ze een duidelijk beeld hebben van welke competenties ze precies in huis hebben. Zodra ze die inzichten hebben, kan hr de hiaten in vaardigheden aanpakken door vaste werknemers aan te werven, tijdelijke werknemers aan te werven of permanente werknemers op te leiden. Je personeel opleiden is essentieel in deze competitieve wereld, zeker met de snelle technologische ontwikkelingen en toenemende digitalisering. Het is belangrijk om je personeelsbestand top te houden, en hr speelt hierin een belangrijke rol.

 • Hoe gaan we om met opvolging?
  Bij het voorbereiden op de toekomst kan de analyse van hiaten in vaardigheden cruciaal zijn. Maar tegelijkertijd zal elke organisatie een groei- en leiderschapsplan moeten opstellen voor elke werknemer, gekoppeld aan opleiding en ontwikkeling, prestatiemanagement en een uniform dashboard. Technologie is een belangrijke factor die deze onderdelen met elkaar kan verbinden.

 • Hoe gaan we om met vergoeding?
  Door de sterke impact op de financiële situatie – maar ook op de werknemerstevredenheid – zullen bedrijven een loonbeleid moeten ontwikkelen dat zowel werknemers als organisaties beschermt.  In sommige gevallen heeft COVID-19 beloningsprofessionals gedwongen om alles grondig te herzien en realtime, bedrijfskritische beslissingen te nemen om de onmiddellijke gezondheid, veiligheid en het welzijn van hun personeel te waarborgen. Een salarisherzieningsproces dat wordt vergemakkelijkt door salaristabellen, externe/interne benchmarks en compta-ratio's stelt alle betrokken stakeholders (financiën, lijnmanager, hr enz.) in staat om op elk moment het juiste evenwicht te vinden in overeenstemming met de bedrijfsstrategie.

Technologie is belangrijk voor agility. Tools die hr-leiders in staat stellen om binnen een redelijke termijn en tegen relatief lage kosten een verscheidenheid aan complexe talentmanagementfuncties uit te voeren, zijn cruciaal om veranderingen om te zetten in opportuniteiten.  
In een wereld waar digitalisering geen modewoord meer is maar een echte noodzaak om dit waar te maken, is er ook een verband tussen talent en payroll. Payrollgegevens hebben zoveel raakpunten met hr – van het aantrekken, inwerken, ontwikkelen en belonen tot het behouden van talent – dat het moeilijk wordt om de technologie die beide functies ondersteunt, te scheiden.  
Als onderdeel van zijn bredere portfolio biedt SD Worx talentmanagementoplossingen die integreren met hr, payroll en hr-kerntaken. Op basis van je huidige technologische voetafdruk of je uitdagingen op vlak van talent, zijn de experts van SD Worx perfect geplaatst om je vragen te beantwoorden.

Lees ons e-book over talentmanagement na COVID-19

Wil je hier graag meer over weten of bekijken wat jouw mogelijkheden zijn? Stel vrijblijvend je vraag en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Stel hier je vraag

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen