Tijdregistratie: onmiskenbare voordelen voor hr én medewerkers

Door Annelies Rottiers - 29 augustus 2019 - Leestijd: 5 minuten

Arbeidsduur & flexibiliteit

72% van de Belgische organisaties werkt al met (deels) verplichte tijd- en aanwezigheidsregistratie. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek met Protime, Europees marktleider in tijdregistratie en workforcemanagement. En dat hoeft niet te verbazen: zo’n systeem versterkt je bedrijf op vele vlakken. We belichten de belangrijkste voordelen en onderzoeksresultaten.

voordelen tijdregistratie hr medewerkers

502 senior hr-professionals in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk werkten mee aan een onderzoek naar het gebruik van tijd- en aanwezigheidregistatie. De resultaten tonen dat bijna 3 op de 4 deelnemers medewerkers vragen werktijd te registreren. Het merendeel hanteert daarbij verplichte registratie doorheen de volledige onderneming. De restgroep vraagt enkel aan bepaalde functies om gewerkte tijd en aanwezigheid bij te houden.

Daarmee nestelt België zich in de buik van het Europese peloton. Over het kanaal is tijd- en aanwezigheidsregistratie het meest ingeburgerd: in het VK verwacht 63% van de bedrijven tijdregistratie van alle medewerkers, 13% legt het bepaalde functies op. Nederland scoort het laagst met respectievelijk 42% verplichte registratie voor alle personeel en 23% voor een deel ervan.

Protime

Hoe groter, hoe meer ingeburgerd

Vooral de omvang van de organisatie is doorslaggevend. Bij bedrijven met minder dan 50 werknemers loopt het nog niet zo’n vaart: 60% gebruikt zelfs geen enkele vorm van tijd- en aanwezigheidsregistratie. Daartegenover staat dat liefst 92% van organisaties vanaf 50 mensen op de payroll registratie verplicht voor ten minste enkele medewerkers.

In ieders voordeel

Het percentage in België zal volgens Protime verder toenemen. De vraag zal trouwens niet enkel van de werkgever komen. “Werk en privé lopen steeds vaker door elkaar, waardoor de vraag naar flexibiliteit om zelf hun werktijd en -locatie te bepalen stijgt bij medewerkers”, weet Protime CEO Peter s’Jongers. “Tijdregistratie is daarbij een handig hulpmiddel. Niet alleen voor de medewerker zelf om zijn gewerkte tijd bij te houden, ook de werkgever heeft dan een ‘bewijs’ dat er effectief gewerkt is.”

Behalve het feit dat tijdregistratie een hefboom is voor flexibiliteit, bestaan er nog tal van redenen om zo’n systeem in te voeren:

voordelen tijdsregistratie voor bedrijf en medewerkers

Schenk klare wijn

Medewerkers worden weleens zenuwachtig als ze horen dat ze voortaan hun werktijd moeten bijhouden. Voor sommigen kan het zelfs een reden zijn om te vertrekken, omdat ze zich niet vertrouwd en gewaardeerd voelen. Daarom is het belangrijk dat je benadrukt dat tijdregistratie geen middel is om hen te bespioneren, maar dat het zowel voor jou als voor hen een handig hulpmiddel is om slimmer te werken.

Uit het onderzoek blijkt dat Belgische werkgevers tijd- en aanwezigheidsregistratie vooral inschakelen om:

  • verliesposten op te sporen (36%);
  • in orde te zijn met de wetgeving (33%);
  • aan de vraag naar flexibiliteit te voldoen (30%);
  • hr efficiënter te maken (27%);
  • zicht te krijgen op de personeelscapaciteit (22%).

In alle andere landen geven de hr-professionals aan dat ze de planning van de personeelscapaciteit en hr-efficiëntie de belangrijkste redenen vinden om tijdregistratie in te voeren.

Gewenst en gewettigd?

Tal van voordelen dus waardoor tijd- en aanwezigheidsregistratie aan populariteit wint. Daar komt nog een arrest van het Europees Hof van Justitie bovenop. In mei 2019 besliste het Hof dat lidstaten bedrijven moeten verplichten arbeidstijd bij te houden. In dit artikel lees je welke impact dat heeft voor jou als Belgische werkgever.

Je personeel flexibeler inzetten: de mogelijkheden op een rij

Telewerk, deeltijds werken, flexibele uurroosters, variabele uurregelingen, ploegenarbeid … Is er binnen je onderneming nood aan meer flexibiliteit, maar deins je terug voor de wettelijke spelregels? We doen de interessantste manieren uit de doeken om flexibel te werken binnen de juridische krijtlijnen.

 

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen