Waarom internationale providers onmisbaar zijn voor moderne payroll

Door Annelies Auman - 3 april 2019 - Leestijd: 3 minuten

Internationale tewerkstelling

De bedrijfswereld van vandaag wordt steeds internationaler. Technologische ontwikkelingen maken het organisaties veel makkelijker om in meerdere regio's – of zelfs wereldwijd – actief te zijn. Maar tegelijk worstelen veel bedrijven ermee om hun loonadministratie efficiënt te beheren.

Waarom internationale payrollproviders vandaag onmisbaar zijn

De payroll in meerdere regio’s door een centrale hr-afdeling in goede banen laten leiden, zorgt vaak voor moeilijkheden. Denk maar aan de lokale wetgeving begrijpen en taalbarrières overbruggen. Lokale dienstverleners spelen daarenboven vaak boven hun gewicht om de nodige capaciteit te leveren. Met fouten tot gevolg. Als internationaal actief bedrijf kies je daarom beter voor een internationale payrollprovider. En wel om deze 3 redenen:

#1 Altijd in orde met de meest recente regelgeving

Naarmate privacy aan belang wint, stellen landen en regio's nieuwe wetten en regels op om ervoor te zorgen dat organisaties verantwoord omgaan met gegevens van klanten en werknemers. Want hoe veiliger data is opgeslagen, hoe kleiner het risico op lekken of criminele inbreuken zoals hacking.

Neem bijvoorbeeld de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). Die heeft de manier waarop organisaties binnen de EU met hun data omspringen drastisch veranderd. Het is absoluut noodzakelijk – ook als hr – om volgens de nieuwe voorschriften te werken. De niet-naleving ervan kan je immers duur komen te staan: niet alleen kan een ‘dataschandaal’ het merkimago ernstig beschadigen, de boetes lopen op tot 4% van de jaaromzet, met een maximum van 20 miljoen euro.

In plaats van een klein lokaal team of een kleinere lokale aanbieder de opdracht te geven om deze steeds wijzigende voorschriften op te volgen, kies je beter voor een provider die daarvoor de mankracht heeft.

#2 Meer inzicht in data

Werk je met verschillende lokale providers, dan kan het knap lastig zijn je hr-data ten volle te benutten. Je centrale hr-afdeling moet dan verschillende rapporteringsdocumenten uitpluizen en vergelijken, wat vaak veel tijd – en dus ook geld – kost. En dan hebben we het nog niet over mogelijke fouten. Een payrollprovider die in de verschillende landen actief is, kan je makkelijk zowel lokale cijfers en adviezen als overzichtelijke rapportering over de grenzen heen leveren.

#3 Wendbaarheid en flexibiliteit

Met de brexit in het verschiet bestaat de kans dat bedrijven, afhankelijk van wat er uit de bus komt, hun internationale activiteiten anders moeten gaan organiseren of zelfs terugschroeven. Een hele onderneming voor de hr-afdeling. Misschien zit ook jij in dat schuitje? Weet dat een internationale payrollprovider je organisatie kan helpen om de aanpassingen ook vlot in je loonadministratie door te voeren. Want die kan daar de nodige flexibiliteit voor aan de dag leggen.

Kortom: door samen te werken met een internationale payrollprovider bespaar je tijd en energie. Je kunt er zeker van zijn dat de loonadministratie conform de internationale normen is en correct wordt toegepast in elke regio. Nu je hr-afdeling zich hierover geen zorgen moet maken, kan ze tijd efficiënter spenderen en waardevolle inzichten bieden voor het bedrijf.


internationale payroll provider partner

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen