Sociale verkiezingen uitgesteld door coronacrisis

Door Jan Vanthournout - 17 maart 2020 - Leestijd: 3 minuten

Sociaal overleg

Binnen talloze bedrijven en sectoren verstoort de coronacrisis de normale werking. Door deze overmachtssituatie komt ook de correcte organisatie van de sociale verkiezingen in het gedrang. Daarover hebben de sociale partners een ‘informeel akkoord’ bereikt.

Sociale verkiezingen SD Worx 

Concreet: dit uitstel betekent dat de kiesprocedures in alle sectoren vanaf dag X+36 worden stilgelegd. De kieskalender wordt dan gewoon verdergezet op een later tijdstip, vermoedelijk na de zomer. Dit kan bij volmachtenbesluit geregeld worden.

We adviseren om met je sociale partners te overleggen hoe je de praktische organisatie kan herbekijken in functie van de coronacrisis en -maatregelen.

Ook voor het sociaal overleg gaat deze crisis dus gepaard met ongeziene uitdagingen.

Maar op SD Worx kun je blijven rekenen voor alle nodige ondersteuning. We nemen de nodige maatregelen, volgen de situatie van uur tot uur op en houden je op de hoogte.

Eén ding is alvast zeker: op het terrein merken we heel veel goede wil en professionalisme om deze uitzonderlijke situatie het hoofd te bieden, over de grenzen van belangen en fracties heen.

Meer info in deze video met de stand van zaken op 26 maart:

Met al je vragen kun je nog steeds terecht op socialeverkiezingen@sdworx.com.

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen