Sociale verkiezingen: zo ontrolt de kiesprocedure zich

Door Matthias Jacxsens - 30 augustus 2019 - Leestijd: 5 minuten

Schriftelijke afspraken

Volgend voorjaar kiezen je werknemers opnieuw – of voor het eerst – hun personeelsafgevaardigden voor het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad. De kieskalender die aan de stembusgang voorafgaat, is lang uitgesponnen en strikt georganiseerd. We goten de  belangrijkste mijlpalen in een handig overzicht.

sociale verkiezingen SD Worx 

De procedure voor de sociale verkiezingen duurt exact 150 dagen. Met verkiezingen tussen 11 en 24 mei 2020, gaat ze dus van start tussen 13 en 26 december 2019. De kieskalender ontrolt zich rond 2 grote mijlpalen: de dag waarop de datum van de stembusgang bekendgemaakt wordt (dag X) en de verkiezingsdag (dag Y).

 sociale verkiezingen

Tot slot: zorg ervoor dat belangrijke mijlpalen van je kieskalender niet op een zon-, feest of andere inactiviteitsdag vallen. Zeker op het einde van de procedure kan dat problemen geven, bijvoorbeeld voor de oproeping van de kiezers. Wil je op zeker spelen? Simuleer dan je kiesprocedure met onze tool. Dan zie je meteen of een bepaalde procedurestap ongelukkig valt.

Ben je klaar voor de sociale verkiezingen?

Meer info over sociale verkiezingen vind je op onze themasite: www.sdworx.be/socialeverkiezingen.

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen