Sociaal overleg in tijden van verandering: SD Worx bedaart de gemoederen

Door Katleen Jacobs - 1 december 2020 - Leestijd: 3 minuten

HR Trends

Bedrijven roepen voor het sociaal overleg vaak de hulp in van een neutrale derde. De tussenkomst van zo’n arbiter helpt het overleg in goede banen leiden, zowel organisatorisch als inhoudelijk. SD Worx neemt daarbij verschillende rollen aan. Maar soms lopen de belangen zo uiteen dat er meer nodig is om het conflict te ontmijnen. Of hoe er vaak een verzoener schuilt in een sociaal onderhandelaar.

Sociaal overleg

Een veranderingstraject of herstructurering verloopt vaak gespannen. Hoe proberen jullie de gemoederen te bedaren tijdens zo’n onderhandelingen?

Katleen: “Iedereen kent SD Worx van zijn juridische expertise en kennis van de procedures. Daarom zijn we een veelgevraagde partner in het sociaal overleg. Onze heldere en rustige toelichting van de wetgeving op zich kan al het verschil maken. Maar verandering raakt ook de mens achter de werknemer, in zijn manier van werken en functioneren. Daar moet eveneens aandacht voor zijn. Medewerkers die plots van thuis uit gaan werken, zullen zich anders moeten organiseren. Dat is niet voor iedereen even eenvoudig. Ook over het realiseren van die mentale shift willen wij meedenken met de klant. Of we gaan zelf in gesprek met het personeel.”

Roeland: “Dat menselijke aspect is erg belangrijk. In geval van herstructurering of collectief ontslag verliezen mensen ook de zekerheid die verbonden is met hun status. Op zo’n moment staat of valt alles met de juiste communicatie. De meeste bedrijven maken zo’n ingrijpende verandering maar één keer mee en weten niet hoe ze hiermee moeten omspringen. Wij kunnen hen daarin adviseren en bijstaan, vanuit onze jarenlange ervaring.”

Hoe ondersteunen jullie bedrijven precies in het kader van zo’n veranderingsproces? Schuiven jullie altijd mee aan aan de onderhandelingstafel?

Katleen: “Niet noodzakelijk. Ofwel nemen we actief deel aan de vergaderingen van de ondernemingsraad of het vakbondsoverleg, ofwel blijven we aan de zijlijn staan. In het laatste geval komen we enkel tussen wanneer dit wordt gevraagd of bieden we ondersteuning vanop afstand. Ook de bijstand zelf is heel divers: juridische analyses maken, het kostenplaatje berekenen of cao-teksten opstellen eenmaal een akkoord is bereikt. Bedrijven die zelf voldoende kennis en ervaring in huis hebben, werken soms al een oplossing uit en vragen ons om die te checken en valideren.”

Roeland: “Soms gebeurt het dat we tijdens zo’n langdurig veranderingstraject ook nog eens sociale verkiezingen moeten organiseren. Niet evident in een geladen sfeer. Dan komt het erop aan om te kalmeren en de gesprekken even on hold te zetten, zodat de stembusgang in alle rust kan verlopen. Als het bedrijf dat wil, nemen wij ook de organisatie van de verkiezingen op ons, geheel of gedeeltelijk.”

Welke bedrijven kloppen bij jullie aan voor de begeleiding van een veranderingstraject?

Katleen: “Bij herstructurering denkt iedereen spontaan aan de grote multinationals, maar ook kmo’s uit de meest diverse sectoren komen bij ons terecht. De procedures bij een herstructurering, fusie of overname zijn erg rigide en kleinere bedrijven zijn er weinig mee vertrouwd. Dus rekenen ze op ons om het wettelijk kader toe te lichten.

Stuit de aanwezigheid van een externe partij soms op tegenkanting bij de andere partijen aan de onderhandelingstafel?

Katleen: “Dat valt al eens voor. Vakbonden staan er niet altijd voor te springen om ons te ontvangen. Hoewel werkgevers het recht hebben om zich aan tafel te laten bijstaan, is het geen goed idee als dit de gemoederen ophitst. In zo’n geval kunnen ze maar beter de sociale vrede bewaren. Dan nemen we plaats in de kamer ernaast en wordt het overleg zo nodig onderbroken terwijl de werkgever bij ons advies inwint. Al komt dat vandaag steeds minder voor. De meeste partijen weten intussen dat wij er altijd naar streven om een moeizaam overleg te deblokkeren, niet nodeloos te dwarsbomen.”

Nood aan een sociaal overleg in evenwicht?

Onze experts staan klaar om je onderneming door het sociaal overleg te loodsen. Kijk hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen