Siemens PLM Software laat internationale payroll optimaliseren

Door Ria Vermeir - 23 augustus 2018 - Leestijd: 3 minuten

Loonadministratie

Siemens PLM Software groeide op korte tijd uit tot een internationale hit. Maar een snelle expansie brengt ook onvoorziene uitdagingen met zich mee. Van een nationaal payroll-systeem gaat het plots naar een internationaal beleid voor loonadministratie. Nuances en wendingen in plaatselijke wetgevingen worden plots delicate thema’s. Een hr-dienstverlener die bruggen slaat, kan soelaas bieden.

internationale payroll systeem provider Siemens

De Duitse elektronicagigant Siemens AG nam in 2007 het Amerikaanse softwarebedrijf UGS over. De nieuwe aanwinst werd omgedoopt tot Siemens PLM Software en groeide uit tot een van de marktleiders op het vlak van Product Lifecycle Management (PLM). Vandaag helpt Siemens PLM Software wereldwijd duizenden bedrijven met het vinden van efficiënte PLM-oplossingen. Een opdracht die meer dan 9000 medewerkers verspreid over 14 landen dagelijks ter harte nemen. De hr-afdeling draaide op volle toeren om aan alle nationale wetgevingen te voldoen en de maandelijkse payroll foutloos af te sluiten.

Vruchtbare samenwerking

Een zenuwslopende opdracht, weet ook Bert Van Grinderbeek, hr-verantwoordelijke voor de EMEA-zone bij Siemens PLM Software. “In 2014 besloten we om de expertise en ervaring van een externe partner in te roepen. De plaatselijke regelgevingen in onze targetzones veranderden snel, wat een eenduidig beleid bemoeilijkte. Tel daar nog taalbarrières en culturele verschillen bij, en dan weet je dat loonadministratie een bijzonder complex proces wordt.”

Siemens PLM Software ging op zoek naar een hr-partner die het payroll-proces voor de hele EMEA-zone kon vertalen naar een vereenvoudigd en eengemaakt systeem voor alle medewerkers. “De keuze viel al snel op SD Worx”, herinnert Bert zich. “Vanaf juni 2014 werkten we nauw samen aan een centraal beheersysteem voor lokale implementatie. Een project dat draaide om flexibiliteit, betrouwbaarheid en kostenbesparing. De resultaten bleven niet lang uit.”

Vertrouwen bevestigd

SD Worx ontwikkelde een IT-platform op maat, dat sinds begin 2015 alle loonadministratie in de EMEA-regio beheert en controleert voor Siemens PLM Software. Bert: “Het platform laat ons toe om onze payroll-behoeften aan te passen aan evoluties op bedrijfsniveau. Op die manier besteden we bovendien veel administratief werk uit, waardoor onze eigen hr-medewerkers zich opnieuw kunnen concentreren op hun kerntaken. We zijn tevreden met het resultaat. Siemens rekent al meer dan 20 jaar op de diensten van SD Worx voor specifieke hr-diensten, en het vertrouwen blijft zeker behouden na dit project.”

Inspiratie voor je hr-beleid

Abonneer je op onze nieuwsbrief en krijg tweewekelijks praktische tips, diepgravende e-books en getuigenissen van klanten in je mailbox. Volledig gratis!


Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen