Remt personeelstekort uw groei? 3 tips om die krapte op te vangen

Door Ria Vermeir - 10 januari 2018 - Leestijd: 3 minuten

Loonadministratie

Belgische kmo’s hebben positieve vooruitzichten voor de werkgelegenheid in 2018. Een op de drie bedrijven verwacht namelijk een verdere groei in het eerste kwartaal. Maar tegelijkertijd broeien er zorgen over de dreigende personeelskrapte. Hoe vangt u zulke groeipijnen het best op?

groei personeelstekort

Belgische kmo’s beginnen optimistisch aan het nieuwe jaar: meer dan een derde (36,1%) denkt in het eerste kwartaal van 2018 te zullen aanwerven. Dat blijkt uit onze 30e tewerkstellingsenquête bij 599 bedrijven. De grootste kmo’s – zij die tussen 50 en 99 werknemers in dienst hebben – zijn traditioneel optimistischer over het aanwerven van nieuwe medewerkers dan kleinere organisaties. Ze hopen daarbij vooral nieuwe voltijdse en jonge werkkrachten te vinden.

Tip: profileer uzelf

Dat doet u door bijvoorbeeld uw bedrijfscultuur en sfeer op de werkvloer in de verf te zetten, of door recente spraakmakende projecten te delen. Onderschat ook niet de invloed die flexibele verloning heeft op de keuze van sollicitanten.

 

Zetten groeipijnen domper op de vreugde?

Hoewel groei goed nieuws is, brengt het ook bezorgdheden met zich mee. Zo vormt het niet vinden van de juiste medewerkers een grote tot zeer grote bedreiging volgens 43% van de kmo’s. Daarnaast is ruim een kwart van de bedrijven (27%) ervan overtuigd dat het verloop grote bedreigingen vormen. Met deze drie tips, komt u alvast beter aan de start.

1. Optimaliseer uw processen vóór u aanwerft

Als uw bedrijf groeit, denkt u er misschien meteen aan om extra personeel in dienst te nemen. Want vele handen maken licht werk. Maar voor u die stap zet, is het slim om even stil te staan bij uw huidige werkwijze en processen. Want het is ongetwijfeld interessant om een aantal taken – vooral de repetitieve, waar werknemers weinig tot geen voldoening uit halen – te automatiseren of uit te besteden. Zo creëert u extra ruimte om de groei van uw onderneming op te vangen.

2. Schakel (voorlopig) externe hulp in

Voor heel wat functies zijn er freelancers op de markt die u tijdelijk kunt inschakelen terwijl u een vaste collega zoekt. Of voor specifieke functies binnen uw teams kunt u bijvoorbeeld ook een beroep doen op een partnerbedrijf, dat uw ploeg kan versterken. U bepaalt zelf voor hoelang dat nodig is.

3. Zorg voor rendement door engagement

Bevlogen medewerkers hebben een sterkere band met uw klanten, zijn energieker en loyaler. Ze geloven meer in uw organisatie en zijn gedroomde ambassadeurs. Ze zijn minder geneigd om het bedrijf te verlaten (-34%), zijn productiever (+13%) en bovendien minder vaak afwezig (-41%). 

groei personeelstekort verloopgroei personeelstekort productiviteitgroei personeelstekort verzuim

Door engagement te stimuleren, maakt u uw bedrijf dus productiever en positiever. Bovendien betekent het een fikse kostenbesparing.

Laat uw inspanningen uw groei kracht bijzetten

In plaats van alles zelf te blijven doen, kunt u vele facetten van uw administratieve processen – zoals uw personeelsadministratie – uitbesteden aan een gespecialiseerde externe partij. Dat werkt niet alleen sneller en efficiënter, een partner kan uw personeelszaken bovendien naar een hoger niveau tillen. Vaak hebben ze specialisten in huis die u kunnen helpen bij elk aspect van HR én hebben ze ook flink wat tools om uw werk lichter en efficiënter te maken. Zo maakt u tijd vrij om te investeren in uw mensen en uw talent optimaal te benutten.

Uw eigen payrollproces vergelijken met dat van andere bedrijven? Download ons HR Benchmarks-rapport. Het interessante cijfermateriaal en de uitgebreide analyses over recente HR-trends zullen u inspireren om uw eigen beleid verder te optimaliseren.

HR benchmarks payroll outsourcing sociaal secretariaat

 


Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen