Hr-outsourcing loont: de voordelen van je hr-taken uitbesteden

Door Ria Vermeir - 24 juli 2019 - Leestijd: 3 minuten

Loonadministratie

De hr-afdeling is de spil van elke organisatie. Elke maand opnieuw garandeert zij de correcte en nauwkeurige loonberekening en personeelsadministratie. Maar op piekmomenten komen je medewerkers vaak handen te kort. Hoe garandeer je de continuïteit van je personeelsadministratie in elke levensfase van je onderneming? Outsourcing kan hierbij helpen.

Welke hr-taken je het best uitbesteedt, lees je in deze blog. Maar weet je ook wanneer je bedrijf het meest gebaat is bij outsourcing? En welke zijn die voordelen dan precies?

De vele voordelen van outsourcing op een rij

Uitbesteding van hr-taken is voor veel ondernemers nog steeds geen evidente stap. Wat je zelf doet doe je (meestal) beter, blijft nog vaak hét argument tégen. Nochtans levert het voor je bedrijf en hr-medewerkers een pak voordelen op.

1. Tijd om strategisch te groeien

Door tijdrovende, repetitieve taken uit te besteden creëer je ruimte voor de strategische kerntaken en bedrijfsspecifieke hr-projecten die je bedrijf écht toegevoegde waarde bieden.

BCD Travel verhoogt efficiëntie

Wordt je hr-afdeling geplaagd door een tijdelijk of langdurig personeelstekort? Of je nu nood hebt aan kortstondige ondersteuning voor je hr-processen of een structurele oplossing, outsourcing biedt soelaas. Dat ondervonden ze ook bij BCD Travel, de wereldwijde marktleider in de zakenreisindustrie. Hr-manager Sarah Meersman: “Via outsourcing konden we een onvoorziene onderbezetting op onze hr-afdeling meteen opvangen. Niet enkel voor payroll, maar ook voor tal van andere tijdrovende hr-taken.”

2. Garandeer continuïteit

Met een externe hr-consultant kun je de continuïteit van je personeelsadministratie garanderen, zelfs met een stijgende workload, vakantie, een uitval door ziekte of zwangerschap… Er staat steeds een back-up voor je klaar.

Axalta blijft loonpieken de baas

In het geval van een bedrijfssluiting gebeuren er geen nieuwe aanwervingen meer. Dan is een hr- consultant dé ideale oplossing om voor korte tijd ondersteuning in huis te halen. Bij chemiereus Axalta, gespecialiseerd in de vervaardiging van hoogwaardige verf- en lakproducten, zorgde de sluiting van de Belgische productietak voor extra werklast. Country HR Partner Linda Venneman: “We klopten aan bij de experten van SD Worx. Onze vraag: tijdelijke juridische en administratieve ondersteuning om de pieken tijdens de ontslagrondes op te vangen. Met de HR Assistant kwamen zij hieraan tegemoet.”

3. Extern of bij je op kantoor

Je kiest de vorm die het best bij je bedrijf past. Een externe dienstverlener of een hr-assistent gewoon bij jou op de werkvloer. Zo behoud je zelf maximaal controle over de kwaliteit van het geleverde werk.

4. Haal expertise in huis

Een extra paar handen verlicht niet alleen het vele werk, met een hr- consultant haal je de juiste kennis ook letterlijk in huis. Je consultant voert niet alleen uit, maar denkt ook proactief mee.

5. Bespaar kosten

Bespaar jezelf de (verborgen) kosten voor de aanwerving van een extra vaste medewerker (loonkosten, softwaresystemen, opleidingen…). Dankzij een vast outsourcingbudget houd je de factuur onder controle.

Onbekend is onbemind

Outsourcing hoeft helemaal geen lastig, onpersoonlijk proces te zijn waarbij een wildvreemde consulent jouw hr-afdeling inpalmt met bedrijfsvreemde hr-processen. Ook dat ondervonden ze bij Axalta. Linda Venneman: "SD Worx heeft onze vraag naar ondersteuning perfect beantwoord. Niet alleen boden ze de juiste skills en expertise, ze hielden ook rekening met de cultuur van ons bedrijf. Hierdoor vonden we een HR Assistant die helemaal binnen het team past. In een mum van tijd vonden we de juiste persoon voor de job. Van aanvraag tot implementatie: het hele proces was in amper twee weken beklonken.”

Kortom, met een gespecialiseerde outsourcingpartner kun je de loonberekening en personeelsadministratie van je bedrijf in alle gemoedsrust uitbesteden. Gedeeltelijk of volledig, op afstand of bij jou ter plaatse, tijdelijk of structureel: kies de oplossing die het beste bij je past en biedt je hr-afdeling wat meer ademruimte.

Benieuwd of hr-outsourcing dé oplossing is voor jouw payroll en personeelsadministratie? Download ons e-book en kom er alles over te weten.

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen