Klaar voor de sociale inspectie: hoe legal proof werk je écht in coronatijden? Doe de test

5 juni 2020 - Leestijd: 5 minuten

Sociale inspectie

De sociale inspecteurs zijn terug op pad. Naast de klassieke controles op de naleving van de arbeidswetten en de collectieve arbeidsovereenkomsten, kun je je deze dagen ook verwachten aan specifieke checks van de opgelegde coronamaatregelen. Wat moet je voorzien en hoe verloopt zo’n controle in tijden van social distancing? We lijsten vier aandachtspunten op.

sociale inspectie corona horeca

First things first: dé sociale inspectie bestaat niet. Er bestaan verschillende diensten, elk met hun eigen controlebevoegdheid. Staat er een inspectie gepland, informeer dan eerst goed wie er precies langskomt en waaraan je je kunt verwachten. Alles wat je daarover moet weten, hebben we gebundeld in het e-book 'Wie is er bang van sociale inspectie?', een praktische gids om je voor te bereiden op een controlebezoek.

1. Communiceer de genomen maatregelen intern en extern

Er is de voorbije maanden al heel wat gezegd en geschreven over de coronamaatregelen, maar denk niet te snel dat alle voorschriften hiermee ook gekend zijn. Of het nu gaat om handhygiëne, social distancing of het gebruik van mondmaskers, communiceer de maatregelen duidelijk  en regelmatig op de werkvloer. Dit zowel naar de eigen medewerkers als naar klanten, leveranciers of bezoekers. Gebruik daarvoor alle mogelijke kanalen: affiches, e-mail, intranet, sociale media ...

2. Volg de sociaaljuridische spelregels

De regering nam tal van maatregelen om de economische en financiële impact van het virus op het bedrijfsleven in te dijken. De voornaamste was de vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Veel ondernemers maakten hier gebruik van. Om zeker te zijn dat de regels correct zijn toegepast en er geen onterechte uitkeringen werden aangevraagd, controleert de RVA dit streng. Zorg dat je kunt aantonen – aan de hand van werkschema’s en uurroosters – dat medewerkers niet aan de slag waren op de aangegeven dagen tijdelijke werkloosheid.

3. Heb aandacht voor gezond en veilig werken

Naast de arbeidsrechtelijke verplichtingen, gelden er ook een pak sanitaire voorschriften. Komt het toch tot een uitbraak, dan ligt er best een noodplan klaar om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De inspecteurs van de dienst Toezicht Welzijn op het Werk (TWW) gaan bijvoorbeeld na of de afstand van anderhalve meter wel gegarandeerd is. Ook je beleid rond (hand)hygiëne, externe bezoekers, zieke collega’s of psychosociaal welzijn maakt deel uit van zo’n controle. Niet zeker of je alles hebt afgedekt, leg dan even je oor te luisteren bij je Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk.

4. Hou voldoende afstand

Uiteraard verloopt ook een sociale inspectie volgens de corona-spelregels. Waar mogelijk, gebeuren de controles schriftelijk of telefonisch. Bij een fysiek bezoek houden de inspecteurs zich aan de afstandsregels of dragen ze een mondmasker als dit niet mogelijk is. 

Heb jij je corona-administratie op orde en ben je klaar voor een controle? Doe de test en ga na hoe legal proof je werkt. Of plan meteen een legal scan met een legal expert van SD Worx en slaap op beide oren!

 

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen