Drukte tijdens de jaarwisseling? Versterk (tijdelijk) je hr-team

Door Ria Vermeir - 11 december 2018 - Leestijd: 3 minuten

Loonadministratie

De overgang naar een nieuw jaar staat in veel bedrijven synoniem voor een drukte van jewelste. Ook op de hr-afdeling: er komen extra’s bovenop de maandelijkse taken en de extra workload moet over dezelfde schouders verdeeld. Krijgen je medewerkers het nog gebolwerkt? Zo niet, dan is tijdelijke versterking meer dan het overwegen waard.

jaarwisseling eindejaar drukte hr outsourcing versterken taken uitbesteden

Naast een foutloze loonberekening en payrolladministratie – wat sowieso al een maandelijks huzarenstuk is – komen er nog enkele tijdrovende taken bij, zoals de decemberafrekeningen (vakantiegeldberekening), de berekening van nieuwe vakantierechten en de aanpassing van de tellers met het correcte aantal vakantiedagen voor elke medewerker.

En net in deze cruciale periode is de kans groter dat een medewerker uitvalt. Door ziekte in de koude wintermaanden, bijvoorbeeld, of omdat hij nog in allerijl overblijvende vakantiedagen opneemt. Zit er dan niks anders op dan de collega’s die wel aan het werk zijn overuren te laten kloppen? Toch wel. Je kunt een interimmer inschakelen of voor uitbesteding van (een deel van) de hr-taken gaan.

Optie 1: een tijdelijke kracht via uitzendarbeid

Kies je voor een interimkracht, dan levert je dat deze voordelen op ten opzichte van een vaste medewerker:

  • Tijdbesparing: het interimkantoor doet de screening en bekommert zich om de hele papierwinkel.
  • Snelheid: een uitzendkracht is de perfecte lastminute-oplossing.
  • Kostenbeheersing: jij bepaalt de duur van het contract en kunt je kosten perfect beheersen.

Optie 2: outsourcing van (een deel van) de hr-taken

Om meer ademruimte te creëren, kiezen hr-afdelingen er steeds vaker voor om bepaalde activiteiten tijdelijk of permanent uit te besteden. Want naast tijdsbesparing, snelheid en kostenbeheersing biedt outsourcing nog bijkomende voordelen:

  • Waardevol: de partner die je in huis haalt, kan je werking naar een hoger niveau tillen. Je krijgt er een echte expert bij, iemand die over de juiste competenties en heel wat ervaring beschikt om meteen aan de slag te kunnen. Daarnaast kan je outsourcingspartner tools en/of software introduceren of je processen (helpen) scherpstellen.
  • Duurzaam: verloopt de samenwerking goed, dan kun je eenvoudig een structurele samenwerking op poten zetten.

Uitbesteed is welbesteed

Nood aan (tijdelijke) versterking voor je hr-team? Wij steken graag een handje toe!

Vraag je extra paar handen aan

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen